Rozsdagyár

WITHIN TEMPTATION - Klippremier: A Fool's Parade

2024. április 17. - Jurancsik Eszter

www_1.jpg

Bár alig fél év telt el a holland Within Temptation "Bleed Out" című albumának megjelenése óta (kritikánk ITT olvasható), a zenekar nem ül a babérjain.

Megtekinthetővé vált a csapat új videoklipes szerzeménye, amely az A Fool's Parade címet viseli, témáját pedig a több, mint két éve eszkalálódott orosz-ukrán háború szolgáltatta.

Sharon den Adel, az együttes énekesnője márciusban néhány napra Kijevbe utazott, hogy az egyik legismertebb ukrán énekes-producerrel, Alex Yarmakkal rögzítse a dalt, és videoklipet forgassanak hozzá. 

Music Saves Ukraine nevű nonprofit szervezet hívott meg Kijevbe, hogy a saját szememmel lássam, milyen ott az élet, és hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy Ukrajnának továbbra is támogatásra van szüksége. 

- mesélte egy holland magazinnak Sharon, aki azt is elárulta: így sokkal hitelesebbre sikerült a videó, mintha otthon dolgozott volna.

Tulajdonképpen a dal arról szól, hogy Oroszország megpróbál mindenkit becsapni. Komoly propagandát folytatnak, miközben állandóan változtatják a történetüket arról, hogy mi történt a múltban, és azt hazudják az embereknek, hogy Ukrajna fasiszta, elferdítve a tényeket és a történelmet. Putyin színészkedik, ezt a színjátékot pedig rengetegen elhiszik. Ez nagyon szomorú. Nekünk szerencsénk van, sajtószabadságban élünk itt Nyugat-Európában, lehetőségünk van alaposan utánanézni a valóságnak, ami a Napnál is világosabb. Ki a megszálló és ki védi az országát? Ez annyira egyértelmű, hihetetlen, hogy az emberek között ez még mindig vita tárgyát képezi.

- vezette fel a dal hátterét az énekesnő, aki tudja, hogy sokan elpártoltak csapatától, amióta nyíltan vállalják nézeteiket, de ez nem tántorítja el őket attól, hogy a jövőben is hangot adjanak véleményüknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr818377715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása