Rozsdagyár

ROCKMARATON - Szintet lépett a fesztivál

2024. július 15. - Bodzilla

dsc_0667.JPG

A harmincadik születésnapját ünneplő Rockmaratonon eddig nem látott nézősereg tette tiszteletét a szombati napon. Köszönhető volt mindez annak, hogy ezen az estén a heavy metal ikonikus matuzsálem bandája, a Judas Priest lépett fel. A parkolókat délutánra lezárták, a koncerten pedig végeláthatatlan tömeg vett részt.

De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen a nap folyamán még számtalan koncertélményben volt részünk.

dsc_0036_1.JPG

A nagy hőség miatt a délután öt óra előtti idősáv totál kiesett, illetve a sátor mellől és a Duna-holtág strandrészén hallgattam a Radar, Stress, From The Sky, Auraleak zenekarokat.

dsc_0078.JPG

Legelsőként a Down For Whatever koncertjére látogattam. Kicsit korai volt nekik még ez az időpont, tekintve, hogy a zenekar népszerűsége egyre nő. Bár így is szép számú néző előtt léptek fel, azért egy későbbi idősávban tudnának ettől többet is. Itt nem a produkcióra gondolok, mert azt maximálisan odatették. De példát vehetnének róluk a feltörekvő zenekarok. Mármint leginkább abban, hogy a hőséget és a korai kezdést nem elbagatellizálva adjanak a megjelenésre. Nem elnyűtt, kifakult pólóban, pamut térdnadrágban lépünk színpadra, hanem megtiszteljük a közönséget és a műfajt azzal, hogy van a zenekarnak egy kiállása.

dsc_0269.JPG

A modern rock/post hardcore vonalat erősítette az utánuk következő germán Annisokay is, valamint a Metal.hu színpadon a New Friend Request. Az extrém és death metalra vágyó füleket pedig a Monastery és az Omega Diatribe elégítette ki. 

dsc_0223_1.JPG

A folk/viking metalt játszó feröeri Tyr tagjai bizonyára nincsenek hozzászokva a 35 fokos kánikulához, mert magukhoz mérten eléggé lájtos, mondhatni lagymatag koncertet adtak. Nem úgy éjszaka a folk-black metalban utazó Moonsorrow. Az esti nagykoncert után dugig megtöltötték a súlyos BM-re vágyók a Metal.hu színpad nézőterét és környékét.

dsc_0878.JPG

A Peter Tägtgren vezette svéd death metal banda, a Hypocrisy szintén nagyot szólt a Hell nagyszínpadon.

dsc_0336.JPG

A Judas Priest kezdésére a Rockaratonon eddig sosem látott tömeg gyűlt össze a nagyszínpad előtt. Amerre a szem ellátott, emberekkel volt tele minden. Mondjuk, itt megfigyelhető volt a két közönségtípus: a fesztiválozó és a csak a Judas miatt érkező néző. Utóbbit nem nagyon érdekelte más, ami a fesztiválon zajlik. Ők a megérkezésük után nem igazán mozdultak a nagyszínpad elől, inkább a büféknél alapoztak a koncert előtt, várva Halfordékat. A veterén metalikonok pedig a Rockmaraton eddigi legnagyobb koncertjét prezentálták. Ezzel komoly szintet lépett maga a fesztivál.

dsc_0432.JPG

Reméljük, ez a szint  ezentúl emelkedő tendenciát fog mutatni. Gondoltam, az utánuk következő Road nyerni fog a Judas közönségével, de az a koncert után jóformán le is vonult. Molnár Mátéék saját jogon is közel ennyi nézőt vonzottak volna.

dsc_0797.JPG

Az est lezárásaként a Zorall teremtett partihangulatot. Bár a Szasza nélküli Zorall némi hiányérzetet kelt bennem, de így is remek bulit prezentáltak.

dsc_0944.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6318446375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása