Rozsdagyár

ENTER SANDMAN - Ahogy még sosem hallottad

2016. április 17. - Felicium

5c5b6a0d-5358-4f36-bb8f-39a7496b4caf.jpg

Az Metallica Enter Sandmanje bizony egy eléggé ismert és közkedvelt szám. És hogy hogy jön ez ide!? A dalt egy négy lánytestvérből álló zenekar dolgozta át folkossá, a „költőisége” miatt esett rá a választásuk.

A Metallica nagy slágeréből, az Enter Sandmanból folkos feldolgozást írt a SHEL, egy négy lánytestvér alkotta zenekar, akiket a dal a „líraiságával” ragadott meg.

A coloradói zenekar egy klipet is forgatott a 25 éves szám feldolgozásához, amely először 1991-ben, a Metallica ikonikus Black Albumán jelent meg. A számból kislemezként platinalemez lett, és ma is rendszeresen eljátsszák élőben – már közel 1200-szor hallhatta a közönség.

A SHEL énekese, Eva Holbrook elmondta: „A szám felvétele előtt elmondtam egy fohászt a rock isteneihez hogy ne essek össze holtan vagy kapjak rejtélyes áramütést, mert egy Metallica-dalnak suttogom a szövegét. Túléltem, és elmondhatom hogy a dal lenyűgözően költői.”

A feldolgozás a SHEL második albumán fog megjelenni. A Just crazy enough májusban jön ki, a Metallica 10. albuma pedig (Lars Ulrich dobos szerint) már majdnem elkészült.

Fordította: Nagy Gergely

Eredeti:

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9610418008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása