Rozsdagyár

AC/DC - Cliff Williams szögre akasztja a basszusgitárt

2016. július 08. - Kovenant

acdc_6.jpg

A GulfShore Life oldalon nyilatkozott tegnap az AC/DC basszusgitárosa, Cliff Williams, miszerint a "Rock Or Bust" album turnéjának lezártával visszavonul a koncertezéstől és a stúdiózástól is. 

Az angol basszusgitáros az addig legstabilabbnak tűnő elődje, Mark Evans 1977-es távozását követően lépett a zenekarba. Első elkészült soralbuma a bandával az 1978-as "Powerage" volt: azóta betonbiztos alapot nyújtott a Young testvéreknek és róla elmondható volt, hogy semmilyen balhé nem volt köthető a nevéhez. De úgy tűnik, hogy most itt a vége.

Az okok ismertek. Először Malcolm Young ritmusgitáros, zenekarvezető/dalszerző távozott öregkori szenilitása miatt, majd Phil Rudd dobos volt kénytelen távol maradni a turnézástól a jogi balhéi következményeként, végül Brian Johnson kényszerült elhagyni a csapatot majdnem végzetes mértékű halláskárosodása okán. Axl Rose énekes beugrása a hátramaradt koncertekre ugyan nem bizonyult rossz döntésnek, de azok az emberek, akikkel Cliff Williams az elmúlt négy évtizedet eltöltötte, már nincsenek az együttesben. 

“Az elmúlt negyven évben ezt csináltam, ez volt az életem, de ez után a turné után visszavonulok a koncertezéstől és a lemezfelvételektől. Malcolm elvesztése, Phil balhéi, majd most Brian: ez már egészen más tészta. Mélyen belül érzem, hogy ez a helyes lépés.”

cliff_williams_main.jpg

Ha ez a döntés végleges, akkor egyedül Angus Young marad már csak tagja annak a legendás, klasszikus felállásnak, mely utolsóként a "Black Ice" albumon volt hallható. Bár a csapatot már 1980-ban sokan temették, amikor elveszítették karizmatikus frontemberüket, Bon Scottot annak hirtelenül és váratlanul történt tragikus halála matt, az AC/DC szinte mindent túlélt: számtalan tagcsere kísérte pályájukat, de mostanra a teljes banda lecserélődött a szólógitáros körül. A végső döntést azonban őneki kell meghoznia.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4410417436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása