Rozsdagyár

AC/DC - Phil Rudd nem lép fel a csapat 7 év óta első koncertjén

2023. szeptember 11. - Kovenant

acdc2_3.jpg

A brit-ausztrál hard rock banda, az AC/DC 2016-ban lépett utoljára koncerten közönség elé az akkor kifutó Rock Or Bust turnéján, mely gyakorlatilag a zenekar élő hattyúdala volt egyben. A sorozat végén Angus Young maradt a zenekar második klasszikus felállásának egyedüli tagja. Brian Johnson fülbetegsége miatt szállt ki, Cliff Williams visszavonult a zeneipartól, Phil Rudd dobos pedig ismert drog- és vádeljárási problémái miatt már korábban kiesett a pixisből.

2020-ban azonban a gitáros újra összerántotta a legendás csapatot és kiadták eddigi utolsó lemezüket: a "Power Up" pedig az elmúlt huszonöt év legcombosabb AC/DC-anyaga lett (kritikánk ITT olvasható). A Covid-mizéria miatt turnéra természetesen nem került sor, de idén jó hírek láttak napvilágot az együttes háza tájáról.

Október 7-re hirdették meg a Kalifornia államban, Indio városban megtartandó Power Trip minifesztivált, melyen olyan rocklegendák lépnek majd fel, mint az Iron Maiden, a Guns 'N Roses, a Metallica, a Tool, a Judas Priest és az AC/DC. A háromnapos bulisorozatra korábban Ozzy is meghirdetésre került, de ő sajnos egészségi állapota miatt később visszamondta a koncertet.

Az AC/DC hivatalos Facebook-oldalán azonban meglepő bejelentést tett: a fesztiválon Phil Rudd dobos helyett az amerikai Matt Laug fogja ütni a bőröket, aki korábban olyan előadókkal játszott együtt, mint Alice Cooper, Alanis Morissette vagy a Slash' Snakepit. A hiányzás okáról vagy arról, hogy ez állandó vagy csak egyszeri pótlás-e, a zenekar nem nyilatkozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4018212085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása