Rozsdagyár

IN FLAMES - Új klip, dobos, stúdióalbum és koncert-DVD

2016. szeptember 21. - Kovenant

in_flames_1.jpg

Óriási a pörgés a svéd (hajdan dallamos death metal, ma már inkább szimplán) modern metal csapat, az In Flames háza táján. Megpróbáltuk egy cikkben összeszedni a tudnivalókat, mert annyi minden történt és fog még történni az elkövetkező két hónapban a bandával, hogy a rajongók is csak kapkodhatják a fejüket. 

2014-ben jelent meg az utolsó In Flames korong "Siren Charms" címmel (lemezkritika ITT), november 11-én pedig érkezik az új a Nuclear Blast kiadó gondozásában, mely a "Battles" címre hallgat és már a tizenkettedik a sorban. A csapat korábban már közzétett egy dalt az albumról (The Truth):

Most pedig itt van a The End című daluk klipje, mely olyan, mintha egy lövöldözős (FPS) játékba csöppentünk volna és sorra kellene megküzdenünk az utunkba kerülő rosszfiúkkal. Jól néz ki, de sok értelme persze nincs.

Ismert tény, hogy a csapat 1998 óta kiválóan teljesítő dobosa, Daniel Svensson, aki klasszikus lemezek során át játszott, az új anyag rögzítése előtt családi és egyéb okokra hivatkozva távozott. A "Battles" már egy új session-zenésszel készült, aki Howard Benson producer kedvelt stúdiós bérzenésze, ő pedig nem más, mint az amerikai Joe Rickard. Őt a RED nevű zenekarból lehet ismerni (ha egyáltalán), de most teljes jogú tagja lett a felállásnak, a promóciós célú képeken is ő szerepel már.

jr.jpg

További hír, hogy szeptember 23-án érkezik a svédek új koncertkiadványa (DVD-CD), a "Sounds From The Heart Of Gothenburg", melyről most az együttes lemezen valaha kiadott leghosszabb tételének, a The Chosen Pessimist című nótának az élő felvétele nézhető meg.

Mi nagyon kíváncsian várjuk az új albumot: az előzőnek is megvoltak a maga pillanatai, de sajnos a gyengeségei is. Ugyan senki sem gondolja már (mi sem), hogy valaha is visszatérnek a kilencvenes évek végi / ezredfordulós aranyévek, de azért még egy "Come Clarity" színvonalú anyag benne lehetne a csapatban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6611732823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása