Rozsdagyár

L.A. GUNS - The Missing Peace (2017)

2017. október 21. - Rock n roller

l_a_-guns-cover.jpg

Tracii Guns és Phil Lewis kibékültek, és csináltak egy új L.A. Guns albumot, a "The Missing Peace"-t, melynek turnéjával Magyarországra, a tatabányai Roxxy-ba is ellátogatnak. A koncertre (amit korábban ITT harangoztunk be) egyébként elővételben elkelt minden jegy.

Az megvan, hogy a Guns N’ Roses az ex-Hollywood Rose-os Axl Rose és Izzy Strandlin, valamint az L.A. Guns három tagjának egyesülésével jött létre? Így Tracii Guns két klasszikus glam csapat névadójának is számit. Aztán jött előbb Duff basszusozni, majd Tracii Guns helyére Slash, aki hozta magával a jó barátját, Steven Adlert, így egy L.A. Guns tag sem maradt a zenekarban. Azért az talán nem véletlen, hogy a GNR lett minden idők legnagyobb glam rock csapata, és nem az L.A. Guns. Sőt talán pont a három, egykori L.A. Guns tag lecserélése kellett ahhoz, hogy több mint harminc évvel később Axlék az év legnagyobb turnéját csinálják, amíg Traciiék Tatabányán lépnek fel.

De ennek a cikknek nem a Guns N’ Roses a témája, térjünk vissza az L.A. Gunshoz, ahogy Tracii is tette. Az újjáalakuló zenekarnak volt egy nagyon sikeres időszaka, a klasszikus Guns (gitár), Lewis (ének), Mick Cripps (ritmusgitár), Kelly Nickels (basszusgitár), Steve Riley (dob) felállásban. Majd Guns kilépett a zenekarból és a Mötley Crüe-s Nikki Sixxel megalapította a Brides of Destructiont. Később ezt a zenekart is hanyagolni kezdte, és csinált még egy L.A. Guns-t, ezzel duplikálva a hasonló nevű zenekarok számát, miután Lewis-ék továbbvitték az eredeti bandát.

Nem kisebbítve a klasszikus felállás érdemeit, számomra az L.A. Guns valahogy sosem tudott felnőni, nemhogy a Guns N’ Roses, de a glam szintér többi nagyágyúja, a Mötley Crüe, a Poison, vagy a Skid Row magasságába sem. Nem volt rossz amit csináltak, de számomra a fenti zenekarok mindig más kávéházba tartoztak. Bár nyilván a hardcore L.A. Guns rajongók kicsit sem értenek egyet ezzel a véleményemmel.

A Frontiers Records gondozásában megjelent új album 12 dalt tartalmaz. A lemezt feljátszó zenekarban Guns-on és Lewis-on kívül senki nem maradt a nagy csapatból. Az L.A. Guns 11. stúdióalbumán a két vezérbika mellett Johnny Martin basszusozik, Shane Fitzgibbon dobol, és Michael Grant gitározik.

Néhány dal kapcsán elkapott az ezt már valahol hallottam érzés (az A Drop of Bleach alap riffje konkrétan egy az egyben a Velvet Revolver Illegal I Songja). Persze a Speed, a Christine vagy a Baby Gotta Fever esetében ez azért is lehet, mert valóban hallhattam, még mielőtt megjelent volna a lemez, a Youtube-ra feltöltött előzetes videókban. A lemezmegjelenés idején pedig a The Flood's The Fault Of The Rain című balladához készült szöveges videóval jelentkezett a zenekar.

Az eddig leírtak alapján úgy tűnhet, mintha nem szeretném az L.A. Guns-t vagy az új lemezt. Pedig erről szó sincs. A "The Missing Peace" egy jó album. Az előzetesen bemutatott dalok kifejezetten erősek. Ezek közül a Speed a kedvencem. De a The Devil Made Me Do It is nagyon bejön. Egyedül talán a lemez utolsó nótája, a Gave It All Away, ami nem annyira tetszik. Annak pedig mindenképpen örülhetünk, hogy 17 év után, újra egy lemezen hallhatjuk Guns-t és Lewis-t.

 A lemez dallistája: 

  1. It's All The Same To Me
  2. . Speed
  3. A Drop Of Bleach
  4. Sticky Fingers
  5. Christine
  6. Baby Gotta Fever
  7.  Kill It Or Die
  8.  Don't Bring A Knife To A Gunfight
  9. The Flood's The Fault Of The Rain
  10. The Devil Made Me Do It
  11. The Missing Peace
  12.  Gave It All Away

8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3813046890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása