Rozsdagyár

THE FOREHEADS - Minőségi rock 'n roll angol nyelven | Hazai Reménységek #35

2018. május 18. - Felicium

30051705_920171668164905_9151591093823439680_o.jpg

Mai nap a nemrég első nagylemezével jelentkezett The Foreheads zenekart mutatjuk be nektek. A csapat minőségi rockzenét játszik angol nyelvű dalszövegekkel. Léptek már fel a Robot és az A38 színpadán is, így várható volt, hogy előbb utább érkeznek a klippek és az új dalok. Nos ez idén tavasszal így is történt, amikor is megjelent április 26-án a "Flawed Queens", amit rákövetkező nap mutattak be a hajón. No de nézzük, hogy kik is ők valójában.

A The Foreheads zenekar pályafutásának kezdete 2013 elejére tehető. A zenei stílusát egyedi módon regresszív posztpunkrockként definiáló banda különleges hiánypótlója a hazai punk rock műfajnak, habár megalakulásuk miértje sokkal inkább megmagyarázható az élőzene szeretetével, mintsem egy előre megkreált, tudatos koncepcióval. A frontember, Énekes László egy zűrösebb magánéleti mélypont után határozott úgy, hogy maga köré toborozza kamaszkori cimboráit, hogy a gimiben a világot jelentő tornatermi koncertek után már komolyabb szinten, de ugyanolyan bohém és életigenlést hirdető örömzenével kavarják fel a szürke hétköznapok állóvízét.

„Nem akarjuk megváltani a világot, csak szórakoztatóbbá tenni. Meg zajosabbá. Meg pankosabbá. Valamerre lökni. Jó érzés, hogy ha nem is nagyon, de más lenne a világ, ha nem zenélnénk benne. Egyébként meg a fő cél az, hogy sikerüljön átadni azt az eufóriát, amit az ember egy fasza koncerten érez. Mi ezt érezzük a bulijainkon, és úgy látjuk, szerencsére ragadós.” - mesélte Laci a Recorder magazinnak.

A kocsmatúrákba torkolló együtt zenélések egyre több önálló szerzeményt eredményeztek, és szépen lassan kezdett körvonalazódni a zenekar saját stílusa is. Érdekesség, hogy már a névválasztás is egy véletlen bakinak tudható be; a srácok szerették volna videóra venni szárnybontogatásaikat, azonban a kamera az egész próbából csak a homolukat rögíztette, így egy szentségelős röhögőgörcs után elhatározták: közös projektjük a The Foreheads néven indul útjára, és mindent megtesznek majd, hogy nevükhöz híven homlokostul törjenek át a műfaj képzeletbeli falain. Motiváltságuk gyümölcseként 2015-ben napvilágot látott első kislemezük "We Did What We Came For" EP címen, majd két évvel később a "Whatever Floats Your Boat" névre keresztelt középlemezükkel örvendeztették meg közönségüket. A banda életében természetesen továbbra sem volt megállás, gőzerővel dolgoztak első nagylemezükön, és azon vannak, hogy a közeljövőben minél több koncerttel adhassák át az embereknek az igazi ereszd-el-a-hajam életérzést. A korong ennek eredményeképp idén április 26-án meg is jelent  "Flawed Queens" címmel, melyet egy nagysikerű A38 Hajós koncerten avattak fel a Baron Mantis társaságában.

A teljes lemez meghallgatható ITT és megvásárolható Spotifyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9413928086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása