Rozsdagyár

MANÖKKEN PROLETARZ - Régi-új felállással aktivizálódik az alter-rock csapat

2018. június 06. - Kovenant

manokken_proletarz_band.jpg

Az alter-rock palettáján a maszkulin színek dominálnak - ezt az egyhangúságot töri meg a Manökken Proletarz felállása, élén frontember helyett egy frontlánnyal. A gyengébbik nem igenis szólhat az érzelmek lágy dallamai mellett a társadalom darabokra hullásának zajos eseményeiről is.

Az Éjszakánként című szerzemény a Manökken Proletarz alternatív zenekar legutóbbi, 2014-es albumáról az egyik húzódal. A megjelenés aktualitását az adja, hogy az akkori lemez három dala kislemez jelleggel idén tavasszal újra lett keverve és maszterelve, egy kiváló hangmérnök (Farkas Zoltán) közreműködésével. A három újramaszterelt dal egyúttal a még idén megjelenő új zenei anyag előfutára.

A zenekar 2006-ban került megalapításra, négy agglomerációs kisvárosból származó fiatal zenész által, akkor még punkos gyökerű alternatív zenét játszottak. Még abban az évben be is kerültek a VIVA tehetségkutató kilenc zenekart magában foglaló döntőjébe, az induló több ezer csapatból. Ezt követően még több tehetségkutatót vagy megnyertek, vagy jó helyezést értek el rajta. A zenekar pályafutását eddig négy album jelzi. 

2012-ben a Petőfi Rádió rotációban játszotta a Nagylátószög című számukat, amit egyébként Pásztor Samu (Anna and the Barbies) kevert és maszterelt.

Az utolsó, a "Szívbemarkoló" album 2014-ben jelent meg, már egy több hazai alternatív zenekart felkaroló kiadó (1G) gondozásában és a legnagyobb haza és nemzetközi zenei alkalmazás kínálatában megtalálhatók a dalai. Kisebb nagyobb tagcserék után 2018-ban újra aktívan kezdtek neki az új anyag felvételeinek, közben a régebbi album egyes darabjai is leporolásra kerültek. 

A Manökken Proletarz jelenlegi felállása:

Kerekes Sugárka - ének, gitár,

Kis Tibor Sztivi - gitár (Hiperkarma, Groovehouse);

Czakó Dániel - dobok (Svoid, Karst, Voltak, Szekeres András és zenekara),

Tótváradi Zsolt - basszusgitár (Folkolor)

 Diszkográfia: 

2014 - Amszterdam (single) 
2012 - Nagylátószög (single) 
2010 - Kegyetlen lányok 
2009 - Diszkréten élvezz! 
2007 - Tervszerű megelőző karbantartás (EP) 
2006 - Intim leveskocka 
2004 - SZÁMOK AZ elejéről (demo; MEZÍTLÁBaPARKBAN név alatt)

sugarka.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2014028372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása