Rozsdagyár

TANKCSAPDA - Fejes Tamás beszél a zenekari szponzorizációról

2018. június 21. - Kovenant

ft_1.jpg

Ha kíváncsi vagy, hogy a legnagyobb magyar rockzenekar hogyan élte túl a lemezipar összeomlását, hogyan vásárolta meg magának a függetlenségét és hogyan lett azzá, amit ma a Tankcsapda név jelent, akkor mindenképpen nézd meg a Backstage Fórum (NKA Hangfoglaló Program) Fejes Tamás szereplésével tartott előadását.

A Tankcsapda hazánk egyik legismertebb zenekara, akik igen komoly rajongói bázist építettek fel az évek során. A zenészek és a menedzsment számára a szponzorációs megállapodásaik során a legfontosabb szempont, hogy a rajongói bázisukat megtartsák, előttük hitelesek maradjanak. Hogyan lehet ezt a célt elérni, és közben kölcsönösen előnyös együttműködéseket kötni a partnerekkel?

A csapat ritkán osztja meg ez irányú tapasztalatait, de a május 23-án megtartott Backstage Fórumon kivételt tettek: az eseményen Fejes Tamás, a debreceni trió dobosa beszélt arról, hogy egy zenekar miként tud a lehető legkevesebb kompromisszummal járó, ugyanakkor jövedelmező támogatói és szponzorációs együttműködéseket tető alá hozni.  

Fejes Tamás 12 évesen kezdett el dobolni, első bandáját a bátyjával alapította. 2000 óta a Tankcsapda zenekar dobosa. Az ő érkezéséhez köthetők a legnagyobb Tankcsapda-slágerek és a zenekar legsikeresebb időszaka, amely még ma is tart. Belépése után új alapokra helyezte a zenekari háttérmunkát. Stábot szervezett a menedzsment munkájára és kialakította a stabil szponzorációs kapcsolatokat. Hosszú távú stratégiát talált ki a zenekar működtetéséhez.

Ez a fajta Tankcsapda-modell évek alatt példaértékűvé vált a zeneiparban is. Zenészi munkája mellett hangszer és vendéglátós vállalkozásokban is érdekelt, de a lemezkiadásban is jelentős szerepet vállalt azzal, hogy a CD terjesztést újraszervezte a MOL kúthálózatában.

Fotó: Fejes Tamás @ Tankcsapda / Facebook. Forrás: www.hangfoglaló.hu (NKA Hangfoglaló Program)

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8814063011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása