Rozsdagyár

TOP10 - Rock/metal feldolgozások nem hétköznapi hangszerekkel

2018. június 30. - ozz86

clipboard01.jpg

Bár az Apocalyptica már korábban bebizonyította, hogy metalt nem csak elektromos gitáron lehet játszani, azért a legtöbbünknek mégis az említett hangszer ugrik be elsőnek a fémzene kapcsán. Viszont mire lenne jó az Internet, ha nem találna rajta az ember fia olyan eszement arcokat, akik mindenféle, nem szokványos hangszerekkel adják elő kedvenc dalainkat, nemde? Ilyen feldolgozásokból állítottunk nektek össze egy tízes listát.

Metallica orosz módra, balalajkával és tangóharmonikával. Érdemes amúgy megnézni a srácok csatornáját, nem ez az egyetlen ilyen feldolgozásuk.

Egy régi System of a Down klasszikus, stílszerűen örmény népi hangszereken előadva. Meg sem próbálom leírni a neveiket.

Természetesen erről a listáról nem hiányozhat mindenki kedvenc Internet-zenésze, Rob Scallon, ezúttal egy Slayer alapmű bendzsóra áthangszerelt változatával.

Elég régóta várunk már a Tool új albumára. Amíg nem jelenik végre meg, addig érjük be a régiekkel vagy pedig ezzel a mandolin-átirattal.

Noha a fentebb említett Apocalyptica miatt ebben a listában már szinte mainstream hatást kelt a cselló, azért ezt az Animals As Leaders feldolgozást egyszerűen nem hagyhattuk ki.

Az előző tételhez hasonlóan ezt a Meshuggah-szerzeményt is eredetileg nyolchúros gitárra írták, de attól még nyugodtan el lehet játszani szitáron is.

Queen cimbalmon. Nem, nem a "Tavaszi szél".

Akármennyire is vicces neve van angolul a tekerőlantnak, a lentebb látható hölgy halál komolyan teker rajta Lamb Of Godot.

Death metal rajongók közt alapvetés a Necrophagist, melyet szerintünk egyenesen klarinétra találtak ki.

Zárásként pedig szóljon az AC/DC egyik nagy örökérvényűje, mégpedig a gayageum nevű hagyományos koreai hangszeren.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8114084595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása