Rozsdagyár

KYLFINGAR - Világok Határán: új lemez, koncertek, tervek

2018. augusztus 31. - Felicium

37335588_1776289639073271_2137989949209706496_o.jpg

Jó pár év telt el a Kylfingar első nagylemeze, a Halhatatlanok óta, ami elég szép sikereket ért el hazánkban, és külföldön is jó visszhangja volt. Jó pár év telt el, a zenekarban pedig történt tagcsere, bővülés egyaránt. Ez a legfőbb oka annak, hogy a második korongukra ennyit kellett várni.

Július 6-án azonban végre megjelent a Világok Határán a Nail Records gondozásában 12 dallal, köztük három instrumentális tétellel. Hosszú, rögös, várakozásokkal teli út áll mögöttük, de most megismerhetitek a kölpények újabb kalandjait és egy epikus utazásra invitálnak mindenkit. A dalszövegek ezúttal is magyar nyelvűek és ugyanúgy merítenek az óészaki mitológiából, a koraközépkori történelemből és személyes érzelmeinkből, mint eddig is – mindezekről bővebben beszéltek ITT!

A Világok Határán kiadásához kapcsolódva nyáron három fesztiválon is lemezbemutatót tartottunk: a fővárosi V. Nordic Metal Night keretében lengyel, ausztrál, német és hazai zenekarok társaságában; a dunaújvárosi Rockmaratonon a lett Skyforger és az orosz Arkona előtt; és a felvidéki, dunaszerdahelyi 13. RockFeszten – mindhárom koncert kitűnően sikerült és a folytatásra sem kell túl sokat várni, hiszen szeptember 20-án a Dürer Kert középső termében, a Northern Winds turné hazai állomásán olyan északi hatású folk metal zenekarokkal játszunk együtt, mint az orosz Kalevala, a svéd Grimner és az argentin (!) Vorgrum. A Kalevalával két és fél éve már játszottunk együtt ugyanitt, az a buli akkor teltházas volt – hasonló reményeket fűzünk most is hozzá! Jelenleg teljes gőzzel készülünk a koncertre és az egyelőre még nem publikus későbbi bulikra, illetve a színpadkép fejlesztésén is dolgozunk.

Új lemezünk CD formátumban, és a hozzá kapcsolódó pólók elérhetők lesznek e koncerten is a merchpultban, illetve megrendelhetők online a zenekar Facebookján és mailben. Mind a Világok Határán, mind a korábbi Halhatatlanok album elérhető online is az ismert platformokon a Spotify-tól a Google Playen, Deezeren, iTunes-on és Amazonon át a Bandcampig. Nem titok az sem, hogy már íródnak a harmadik lemez dalai.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2514209951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása