Rozsdagyár

MOLTO - Megjelent a debreceni zenekar bemutatkozó albuma

2018. október 02. - Kovenant

molto_zenekar.jpg

Megjelent a debreceni Molto első nagylemeze "Víziók" címmel. Az album a jól ismert internetes zeneáruházak és stream-szolgáltatók kínálatában debütált és megvásárolható CD-n a zenekartól, illetve szeptember 5-től a MediaMarkt boltokban is.

A lemez kilenc szerzeménye közül három már ismert, a június közepén megjelent "Roller" kislemezről. A felvételek a debreceni MMP Hangstúdióban készültek Szilágyi István és Mosquito irányításával és a trendekkel ellentétben az anyag külön van ugyan feljátszva, de élő mankó alapra készült a rögzítés, amely egyfajta koncert-érzést ad a nótáknak.

A csapat a lemezt az ország több pontján is bemutatja ősszel. A nyitó koncert szeptember 29-én lesz a debreceni Roncsbárban az Omega Diatribe, a Cadaveres és a Pit of Saron társaságában. A további őszi koncerteken pedig a Nemzeti Hang vendégeként lép fel a MOLTO Debrecenben, Budapesten, Kisbéren, Sopronban, Szolnokon, Szegeden, Dunaújvárosban és Mosonmagyaróváron.

A Molto 2018. március 17-én adta első koncertjét a debreceni Roncsbárban, de ezt megelőzően már egy éve együtt volt a csapat és dalokat írt. A közös zenélés apropója, hogy a tagok korábbi zenekarai megrekedtek, így a legésszerűbb lépés egy új projekt létrehozása volt, amelyet elsősorban baráti kötelék tart össze. A csapat sokáig név nélkül próbált. Először Allegro Molto néven, majd egyszerűsítve csak a Molto nevet használva kezdte meg első lemezének felvételeit a debreceni MMP Hangstúdióban.

A Molto zenéje súlyos, groove-os, szövegei pedig őszinték, szókimondóak. A csapat élőben a leghitelesebb, arcbamászó dalaik élőben még lehengerlőbbek, mint lemezen. A nagylemez megjelenését megelőző EP "Roller" címmel, 2018. júniusában debütált. Három dalt másoltak ki a lemezről, köztük a Rollert, amelyre a Gotti Movies készített videoklipet. 

A Molto célja, hogy zenéjük élőben és lemezen a lehető legtöbb emberhez eljuthasson, szövegeik felnyissák az emberek szemét, zenéjük pedig kimozdítsa megszokott rutinjából a hallgatóságot. A Roller című dalra készített videoklip képi világa hűen tükrözi a Molto világát: sötét, kritikus, extrém, de nagyon nagy precizitással kimunkált, éles és minőségi. Katona Péter szövegei nem írják körül a mondanivalót, „ami a szívemen, az a számon”-elvét követve fröcskölik a szavakat a hallgatóra.

A zenekar tagjai:

Katona Péter – ének
Patai Károly – gitár
Plank Károly – basszusgitár, vokál
Szilágyi István – dobok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3314277261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása