Rozsdagyár

SMOKING FROG - Megjelent a szombathelyi csapat új EP-je

2018. november 13. - Kovenant

smoking_frog_2018.jpg

November elején jelent meg a szombathelyi rockcsapat, a Smoking Frog "Pillanat" címmel:  az anyag elérhető valamennyi digitális platformon (YouTube, Deezer, Spotify, iTunes, stb.), és hamarosan CD-n is érkezik.

A zenekar 2016 novemberében alakult Szombathelyen. A tagok a kezdeti időkben Németh László Péter, Kapustka Csaba, Gábor Péter, Hábetler Péter és Lakics Ádám voltak. Rengeteg próbával és néhány hónappal később, januárban megjelent Youtubeon szöveges videó formájában első daluk Ébredés címmel. Ezt követte még további két dal (Esztelen ösztön, Zűrös évek) hasonló formában, majd 2017 áprilisában megtartották bemutatkozó koncertjüket, nagyjából 100 ember előtt. Németh László sajnos nem tudta tovább folytatni a zenekarban, így érkezett helyére Gerencsér Péter Süni, de Laci is maradt a zenekarban, a háttérből segíti, dalszövegeivel támogatja a csapatot.

A bemutatkozó koncert után gőzerővel kezdtünk el dolgozni első albumunkon. Nyár végére össze is álltak a dalok, így augusztus végén felvettük, majd egy hosszú keverési időszakot követően érkeztünk el addig a pontig, hogy 2017 novemberében megjelent első lemezünk "Ősrobbanás" címmel, mely megtalálható minden fontosabb streaming-szolgáltató (Spotify, Deezer) valamint online áruház (iTunes/Apple Music, Google Play) kínálatában, de fizikai formában is.

Időközben még egy tagcsere zajlott le a zenekar életében, mert Gábor Pétert váltotta dobos poszton Kecskés Tamás. 2017. november 17-én a szombathelyi Végállomás Klubban megtartottuk lemezbemutató koncertünket ahol nagyjából 180 ember volt velünk, ami számunkra akkor felfoghatatlannak tűnt.

Az 2018-as év is hozott eddig jó néhány őrületes koncertet. Játszottunk együtt a Phoenix Rt., a Burnout és a Down For Whatever zenekarokkal, lehetőséget kaptunk a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon, a Szombathelyi Szentivánéji Vigasságokon, a körmendi Vasmarock Pikniken és minden koncert egy felejthetetlen élménnyé vált. Szeptembertől elindult az országos turnénk a Kalapács zenekar társaságában, mely egészen májusig tart majd, így az ország több pontján is el lehet csípni a zenekart élőben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6014370241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása