Rozsdagyár

HANGFOGLALÓ PROGRAM - Induló előadói pályázat hatodik alkalommal

2019. július 01. - Kovenant

hangfoglalo_6.jpg

Hatodszor jelentkezhetnek a pályájuk elején lévő könnyűzenei együttesek és előadók az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának pályázatára. Az elmúlt fél évtizedben összesen 140 formáció részesült a 2 millió forintos támogatásban, köztük a Margaret Island, a USEME, a MÖRK vagy éppen a legutóbbi évadban a Carson Coma.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma a mai napon, július elsején közzétette az NKA honlapján az Induló Előadói Alprogram 2019/2020-as évadának, a pályájuk elején járó formációknak és énekeseknek szóló felhívását.

A korábbi éveknek megfelelően olyan zenekarok és szólisták jelentkezését várják, akiknek a pályázat benyújtásakor nincs érvényes lemezkiadói szerződésük, maximum egy – nem szerzői kiadású – hanghordozójuk jelent meg eddig, az elmúlt tizenkét hónapban maximum húsz fellépésük volt, és legfeljebb két olyan daluk van, amelyeket országos rádiók az elmúlt évben ötnél többször játszottak. Zenekarok esetében ezeknek a kitételeknek a formáció legalább felére igaznak kell lennie, miként annak is, hogy korábban nem voltak az Induló Előadói Alprogram támogatottjai között.

A Hangfoglaló Program erre a pályázatára a hatodik évadban is 40 millió forintot szán, azaz megfelelő színvonalú pályázatok esetén húsz formáció kaphatja meg a 2-2 millió forintos támogatást. A megítélt összeget a támogatottaknak minimum öt új dal profi körülmények között történő rögzítésére, egy videoklip elkészítésére, egy hanghordozó elkészítésére, illetve saját kommunikációjuk fejlesztésére kell fordítaniuk. Mindezek mellett a Hangfoglaló Program Kollégiuma által kijelölt mentor tiszteletdíját és az elkészült lemezhez kapcsolódó koncerteket is ebből az összegből kell kigazdálkodniuk a kiválasztottaknak.

Az először 2014-ben meghirdetett pályázatra eddig évente átlagosan háromszáz zenekar és előadó pályázott. Az elmúlt öt évadban 140 formáció mondhatta magát támogatottnak, köztük a Lóci játszik, a Fatal Error, a D. A. S. Trió, a Run Over Dogs, Áron András Apey, Szeder, a Belau vagy éppen a most záruló évadban a DLRM, a KASSANDRA, a Néhai Bárány, a PLASTICOCEAN, a Terra Profonda vagy a The Pontiac. A zenekarokat segítő mentorok között pedig olyan szakemberek voltak az elmúlt években, mint például Bágyi Balázs, Bodnár Tibor, Koncz Balázs, Kovács Ákos Dadan, Podlovics Péter, Süli András, vagy éppen a korábban támogatott formációkban zenélő Czeglédy Szabolcs vagy Füstös Bálint.

A hatodik évad Induló Előadói Alprogramjának pályázata július 31-ig nyújtható be az NKA honlapján keresztül. A korábbi mentorokkal, illetve a támogatottak kiválasztásában közreműködő zsűritagokkal folytatott egyeztetések után a Hangfoglaló Program Kollégiuma úgy döntött, idén változik a döntés előkészítésének menete. Azaz a beérkezett pályázatokról hatvan szakmabeli, elektronikus úton is véleményt mondhat, így az októberi élő meghallgatásra részben az ő szavazataik alapján juthatnak be a pályázók. A meghallgatást a Dürer Kertben rendezik, így a hatodik évad Induló Előadói Alprogramjának eredményhirdetésére november elején kerülhet sor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7714920924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása