Rozsdagyár

Július 1-én indul a 27. Gastroblues Fesztivál

5 színpad, 50 koncert

2019. július 01. - Kovenant

logo_2019.jpg

A 2019-es év zenei rendezvényei várhatóan világszerte – Alaszkától Új-Zélandig - a Woodstock-fesztivál 50. évfordulója előtt tisztelegnek. Az akkori fesztivál mottója – három nap béke és zene - voltaképpen illik a paksi Gastroblues Fesztiválra is, amelyet már több mint negyedévszázada a baráti és családias jelzővel emlegetnek.

Ami a Gastroblues Fesztivál Woodstock 50-ének különlegességét, egyedi vonását adja, hogy két eredeti fellépő is színpadra lép. A Ten Years After együttes ott vált igazán világhírűvé és Miller Anderson, aki a Keef Hartley Band énekes-gitárosaként szerepelt az egykori háromnapos rendezvényen. Miller Anderson régi ismerősként az eredeti Woodstock-programmal érkezik. Korábban már három formációval is fellépett az ESZI Sportcsarnokban. A TYA villámkezű gitárosa, Alvin Lee már nincs az élők sorában, de a zenekar megemlékezik róla utódjával, Marcus Bonfantival.

ten_years_after_colour_profile-c-rob_blackham.jpg

Jelenlegi basszusgitárosuk, a balkezes Colin Hodgkinson pedig ugyancsak többször megfordult fesztiválunkon Miller Andersonnal együtt. A két formáció a szombati napon lép a közönség elé, amikor előttük az idén tíz éves fennállását ünneplő Éles Gábor Trió fúvósokkal kibővítve érkezik, valamint Little G. Weevil együttese a Cardiffban élő jamaicai Dionne Bennett dalszerző, énekesnővel kiegészülve ad koncertet. 

miller_anderson_band_feat_lee_mayall_klaus_marquardt.jpg

A pénteki nap sztárvendége a balkezes blues-rock gitárvirtuóz Eric Gales és együttese lesz. Gales négyéves korában kezdett gitározni idősebb testvérei felügyelete alatt. Játékában igen kemény riffekkel és hangzásokkal operál, effektjei még a hard-rock kedvelőinél is bejönnek. A 40. Blues Music Awards blues-rock előadó kategória idei nyertese lett május 9-én. A fiatalok és idősebb zenerajongók körében egyaránt kedvelt Ivan & The Parazol, erre az alkalomra összeállított különleges programmal érkeznek. Az együttes sztárvendége Tátrai Tibor lesz. A közönségkedvenc Bill kapitány Eric Gales koncertje előtt várja a Deák Bill Blues Band és az FTC rajongóit.

ericgales_2018_mathieubittonl1020550.jpg

Az evangélikus templom szombat délelőtti koncertjén Dionne Bennett, Little G. Weevil, Miller Anderson, Pál Balázs Jenő és Amadé, Éles Gábor és Anna, valamint The Subrune szerepelnek.

A vasárnapi Woodstock piknik keretében hazai és felvidéki zenekarok uralják a színpadot. Fellép a 25 éve Magyar Atom néven működő Tátrai Tibor vezette csapat Jimi Hendrix műsorral, a Soulbreakers Janis Joplin és The Who dalokkal, a felvidéki Joint Venture a Canned Heat műsorát idézi fel, Pál Balázs Jenő barátaival Woodstock Emlékzenekar néven lép színpadra. Az esztergomi Tűzkerék xT sem hiányzik majd. Varga János és barátai Santana woodstocki programját, a Big Mouflon Joe Cocker dalait játsszák.

magyar_atom_image_foto.jpg

Az elmaradhatatlan vasárnapi főzőverseny és a párhuzamos Woodstock-piknik koncertek csakúgy, mint a korábbi években, idén is ingyenesen látogathatók az ESZI Sportcsarnok melletti szabadtéren. A jelentkező lelkes „ételművészek” között több fellépő a színpadon és a bogrács mellett is bemutatkozik (Magyar Atom, Little G. Weevil, Soulbreakers, Tűzkerék xT, BeatBack…). Az ételek mellé ital is dukál: a borbarát találkozón bemutatják a boraikat a Légli, Eszterbauer, Takler, Tiffán és a paksi pincészetek.

E néhány sor pusztán ízelítő a Gastroblues Fesztivál idei műsoraiból. További információk a fesztivál  honlapján találhatók (www.gastroblues.hu). A Gastroblues Fesztivál szervezői szeretettel várnak minden kedves régi és új látogatót!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2814920142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása