Rozsdagyár

ČAD - A szlovák thrashbanda videója mosolyt fakaszt!

2019. november 01. - Mr.Zoom

cad_matej_hajas.jpg

A mai nappal elérhető egy pengés riffekkel operáló, brutál erős, minden oldschool thrasher ízlésvilágnak megfelelő album a szlovák Čad gárdájától. Úgy tolják a fémet, mint Jani bácsi Juli nénit, fáradhatatlan lendülettel, fiatalos hévvel, kíméletlenül. Annak idején az ózdi kohókban nem készült ilyen minőségű anyag, pedig ott sem vették félvállról, de hát ezzel a negyven perccel nehéz bármilyen acél keménységét szembeállítani. A lemezhez forgatott videó talán az év egyik legjobbja, de az első tízben feltétlenül ott a helye!

Jobb, ha megkapaszkodsz valamiben, mielőtt elindítod a lejátszót, mert egy elefántbika erejével kap el ez a dal, s félő hogy belesérülsz a headbangelésbe! Most azt hiszi mindenki, hogy viccelek, pedig nem, én is így tettem tegnap este és alig bírom fordítani a nyakam. Akkorát buliztunk a haverokkal erre a zenére, amekkorát talán csak ’91-ben, a Monster Of Rock fesztiválon, a pedig nem most vót.

Vandál Pista és társulata alaposan megadja a módját, jól odavernek a dobnak is, a hallgatónak is, de még talán a Metallicának is, legalábbis lendületben és elhivatottságban. Gyakori manapság a metalos kinézet, mely lagymatag nyálas zenével párosul, ezért nagy öröm megtapasztalni szlovák szomszédaink megkérdőjelezhetetlen rockerségét. Ez a zenés filmecske joggal pályázik az év videója címre, bár a képminőség helyenként lehetett volna jobb is, így is teljesen készek vagyunk tőle.

Tornád Valér a doboknál foglal helyet, Vandál Pista énekel, és gitározik, és Jan Knezi, azaz Knézi János (és nem Jenő) basszusgitározik ebben a dühös, kellően agresszív kis hordában. A teljes, 11 számos, 39 perces hangzóanyag a banda Bandcamp-oldalán elérhető.


Fotó: Matej Hajas

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7215278536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása