Rozsdagyár

MAEOTIS - Klippremier: Élő zsarátnok

2019. november 20. - Kovenant

maeotis.JPG

Elkészült a pagan metal formáció, a Somoskői Viktor által vezetett Maeotis első videoklipje az Élő zsarátnok című új szerzeményre.

A Maeotis egy pagan metal projekt, mely azzal a céllal jött létre, hogy a zenén keresztül mutassa be őseink életét és történetét. A dalok írásakor a műfajban megszokott hangszereken túl autentikus, népi hangszerek bevonásával is kísérleteznek. Zenéjük egyik jellegzetességét képezik az anyanyelven írt dalszövegek, melyek forrásául a magyar őstörténet és mitológia szolgált.

A Maeotis 2010 és 2018 között aktívan koncertező zenekarként működött Debrecenben. A csapat első stúdiófelvétele a 2011-ben rögzített "Tetemrehívás" volt. A dal bónuszként felkerült a zenekar 2014-ben megjelent "Avarok gyűrűje" címre keresztelt négyszámos EP-jére is (lemezkritikánk ITT olvasható). A következő hanganyag a 2015-ös "Vérbulcsú" című három dalt és két átvezetőt tartalmazó EP volt. A közel évtizedes fennállás alatt számos koncertet és tagcserét megélt Maeotis 2018-tól az alapító Somoskői Viktor stúdióprojektjeként működik tovább.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6915316202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása