Rozsdagyár

LEAGUE OF CORRUPTION - Something In The Water EP (2020)

2020. július 01. - chris576

952160.jpg

A Leauge Of Corruption (Chris Barlow - ének/gitár, Brian Langley - gitár/vokál, Drewski - basszusgitár/vokál, Paul Trounce - dobok) egy 2005-ben megalakult kanadai groove metal formáció, akik tizenöt év alatt mindössze egyetlen hatszámos EP-t dobtak piacra "Something In The Water" címmel. Egyes források szerint a szóban forgó anyag 2010-ben egyszer már megjelent szerzői kiadásban, most pedig a Black Doomba Records jóvoltából került a lemezboltok polcaira, illetve a különböző streaming-szolgáltatók katalógusaiba.

Azt is sikerült kiderítenem, hogy a bandának volt egy viszonylag hosszú leállása, amely 2011-től 2017-ig tartott. Az EP pedig arról árulkodik, hogy ez még az első kiadás alkalmával rögzített anyag, magyarul nem lett sem újra felvéve, sem pedig remaszterizálva. Hogy miért is mondom ezt? Azért, mert a promó hangzása katasztrofális. Viszont már hivatalosan is megjelent a cucc, így abba is belefüleltem: na, az már sokkal jobban megdörren, szóval akkor mondhatni, hogy a hangzás végül is rendben van. Ami viszont zavaró lehet, az az énekes hangja: sajnos eléggé amatőr szinten műveli, ami sokat ront az összképen.

Ha ezeket a negatívumokat egy kicsit félretesszük és csak a szerzeményeik fogósságát, a riffeket, dalszerkezeteket helyezzük górcső alá, akkor viszont azt kell mondanom, hogy a League Of Corruption egy ígéretes formáció, akik ezen a minimál témákkal operáló groove metal vonalon még sokra vihetik. Bemutatkozásnak ez korrekt, viszont vannak itt még lépcsőfokok szép számmal, melyeket meg kellene ugornia a zenekarnak.

A groove valóban központi szerepet tölt be a dalokban, a szerkezeti felépítésük nem túl bonyolult, inkább a jól memorizálható, fogós témákra van kiélezve. Az énekes orgánuma erős, férfias, amolyan Zakk Wylde-jellegű, a gitárriffek pedig húzós, súlyos formában jelentkeznek. Azt azért nem mondanám, hogy elsőosztályú szerzeményekkel állunk szemben, mert van még hová fejlődni a zenekarnak, de mint fentebb már említettem, a potenciál is megvan bennük.

A zenekar kedvencei többek között a Black Sabbath, a Down és a Corrosion Of Conformity. Nagyjából nekem is ezek a bandák ugrottak be az EP-vel kapcsolatban, amit kiegészítenék még a Black Label Society-vel. Az ízes, helyenként southern-jellegű témákkal színezett kőkemény groove-orientált szerzemények valóban ezeknek a zenekaroknál egy afféle keveréke, esszenciája. A minőség viszont messze nem ugorja meg a felsorolt bandák munkásságának nívóját, de látok rá esélyt, hogy idővel majd sikerül felzárkózniuk, ha nem is az ő szintjükre, de legalábbis a közelükbe.

A kásás, élvezhetetlen hangzás miatt nem voltam hajlandó agyonhallgatni az anyagot (mert lényegében csak a promóra fókuszáltam), de a lényeget ennyiből is sikerült azért leszűrnöm. Nem utolsósorban pedig rettentően kíváncsi vagyok a banda egy esetleges következő dobására. Mert remélem, hogy nem dobják be ismét a törölközőt és állítják parkolópályára a zenekart.

A Plague Of Corruption "Something In The Water" című bemutatkozó EP-je 2020. június 28-án jelent meg a Black Doomba Records gondozásában. Érdemes belefülelni az anyagba, főleg a fentebb megemlített zenekarok kedvelőinek, ám csodát senki ne várjon tőle. 

7/10

106553859_992119264580187_4119238563517884600_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5915975668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása