Rozsdagyár

FUMING MOUTH - Beyond The Tomb EP (2020)

2020. november 26. - chris576

124478738_3436641776453438_7397231868933873643_o.jpg

Mostanában egyre többen adnak ki olyan maratoni hosszúságú EP-ket, melyek szinte egy teljes nagylemeznyi anyagot foglalnak magukban. A 2013-ban elstartolt egyesült államokbeli Fuming Mouth éppen az egyik kivétel, ugyanis a 2020. november 20-án a Nuclear Blast kiadó gondozásában megjelent "Beyond The Tomb" című EP-jük mindössze tizenkét perces és három szerzeményt tartalmaz.

Tavaly jelent meg az első nagylemezük, a "The Grand Descent". A zenekar crust-death metalban utazik, a védjegyük pedig a klasszikus Entombed-féle láncfűrésszerű gitárhangzás. A kiválóan sikerült debütalbum után egy újabb frankó anyagot szállított le a csapat az új EP képében. A három dal bivalyerős, jól megdörren, ötletes és változatos.

Nagyon jól ötvözik a crust és a death metal világát, a két stílusirányzat elválaszthatatlanul fonódik egymásba az EP-n. A címadó tételben ez rögtön tetten is érhető, mely nem csak a betonkemény zúzdákban jeleskedik, hanem melódiákban is egyaránt gazdag. A Master Of Extremity az előzőhöz képest egy lassabb tempójú súlyozás, kíméletlen riffeléssel megtámogatva. A harmadik, Road To Odessa pedig egy kimért, doomos témával indít, majd egy ultrabrutál crust-hardcore-death metal egyveleggé olvad össze.

Ez a három dal teljességgel kikezdhetetlen, nagyot szól és tökéletes étvágygerjesztő. Ennek fényében aztán fokozottan megnőtt az érdeklődésem a banda esetleges második nagylemezének irányába. Addig viszont rongyosra hallgatom ezt az EP-t. A kiválósága ellenére eltekintenék a pontozásától, ugyanis csak három dalról van szó. Majd élek ezzel a lehetőséggel a második album kapcsán.

Extrém metal, hardcore/crust és death metal rajongókhoz egyaránt szól a Fuming Mouth új EP-je, melyből erőt meríthet az ember ezekben a vészterhes időkben. Jöhet a következő!

fumingmouth2020-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1616301844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása