Rozsdagyár

THE SICK UNICORN - Vadiúj stúdióvideó és akusztikus kislemez

2021. március 15. - Felicium

rbt.jpg

Megjelent a ‘80-as, ‘90-es évek rock & rolljából táplálkozó The Sick Unicorn új akusztikus lemeze, amellyel a budapesti zenekar a korszak egyik ikonikus műsora, az MTV Unplugged szellemiségét idézi meg. Az egyszerűen "Unplugged" címre keresztelt, nyolcszámos anyagon korábbi dalok áthangszerelt változatai és új szerzemények is szerepelnek.

A zenekar története 2019-ben kezdődött, amikor egy kispesti pincében négy srác a matekmetalból kiábrándulva elindult egy egyenesebb, nyersebb, ösztönösebb irányba. A banda a legnagyobb klasszikusok négyes felállásában működik: Shuey-t nem az énekórák, hanem a színpadi karizma és a közel 5 oktávos hangterjedelem tette frontemberré; Big Rob a riffek, a szólók és maga a Sick Unicorn-hangzás agytrösztje; a ritmusszekcióban pedig Danny Kid (basszusgitár) és Afgán (dob) élezi a groove-okat. A csapat 2020 tavaszán, a korona-válságra válaszul adta ki a debütáló nagylemezét "Unleashed" címmel, a Hunnia Records gondozásában.

A gyors, haragos, nagyrészt angol nyelvű dalok mellett bónuszként már itt is tetten érhető volt az akusztikus irány. Most pedig, közel egy évvel a nem kimondottan rádióbarát bemutatkozás után amolyan békítő gesztusként szolgál az "Unplugged" lemez, hogy bevezesse az avatatlan füleket a vészjósló dallamokba. Az izgalmas, bluesos, swinges környezetbe helyezett anyaghoz a még gazdagabb, teltebb, élőbb hangzás érdekében egy második gitárosra is szükség volt, így a srácok egy közeli barátjukat, Gulyás Dánielt kérték fel erre a szerepre. A lemezről több dalhoz is készültek live session videók a patinás SuperSize stúdióban, ezek a tavasz folyamán fognak napvilágot látni.

Hallgasd meg a a The Sick Unicorn legújabb élő, akusztikus kislemezét az ismert digitális streaming-szolgáltatások valamelyikén ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5116463702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása