Rozsdagyár

TEN BIG TOYS - Klippremier: Elegem van

2021. március 29. - Kovenant

ten_big_toys.jpg

2018-ban alakultak meg, 2020 decemberében mutatkoztak be, és máris kiverték a biztosítékot az ortodox metalrajongóknál. Stílust tekintve rockalapokra húznak metal- és hip-hop elemeket, és az egésznek van egy popzenei beütése is. Ezek alapján nem csoda, hogy jelenleg egyik kategóriába sem lehet betuszkolni a budapesti Ten Big Toys formációt.

A Tánc című első videó alapján a továbbiakban mozgalmas és színes klipek, őrült főhős és energikus zene várható a zenekartól, amit az Elegem van igazol is. A hatás más, itt nem felszólít arra, hogy álljunk fel és táncoljunk, mielőtt véget ér az életünk, hanem a főhős  kiüvölt az ablakon, mert nem bírja cérnával.

Az Elegem van életérzés a lényeg, de valójában több oldalról közelítünk, és zenekaron belül is mindenkinek mást jelent a szöveg. Az örökös mókuskeréktől az interneten át a folytonos munkáig minden értelmezés belefér. A refrén konkrétan egy ilyen érzésből fakadt, ezt kezdtük el ordítani a refrénre a stúdióban, miközben írtuk a dalt. A klipben még egy jelentés van, mely vagy leesik a nézőnek, vagy nem, de mindenhogy valós és aktuális, amit látni benne.

A Ten Big Toys tagjai: Rada Orsi - ének, Nickmann Ákos - gitár, Schmidt Erika/RK - basszusgitár, Piller Alex - dob. Mindenki más zenei múlttal és stílusból érkezett, ezért is az eklektikus hangzás. Velük dolgozik Nóniusz Gábor producer-hangmérnök is, akinek a dalok szövegeinek oroszlánrészét, részben a zeneszerzést és a megszólalást is köszönhetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1916484512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása