Rozsdagyár

PLASTICOCEAN - Klippremier: Adj levegőt!

2021. április 08. - Kovenant

plasticocean2021.jpg

Új dallal jelentkezett a soproni modern metal csapat, a Plasticocean Adj levegőt! címmel, melyet a koronavírus-járvány ihletett (a zenekar előző két lemezéről ITT és ITT írtunk kritikát, az együttes honlapja pedig ITT található).

Mindenki számára eszméletlen nehéz időszak volt az elmúlt több, mint egy év. A fizikai megterhelésnél a lelki nehézségek talán még nagyobb nyomot hagynak az emberekben. Ép ésszel igazán fel sem fogható, ami körülöttünk zajlik, főleg, ha arra gondolunk, hányan veszítették el a megélhetésüket, családtagjaikat, barátaikat. Mindenképp szerettük volna feldolgozni a témát, viszont azt sosem gondoltuk volna, hogy ilyen közelről is érinteni fog minket.

Egy közeli, kedves jó barátunk is megfertőződött a vírussal és intenzív osztályra került, ahol különböző gépek és az egészségügyi személyzet küzdött napról-napra az életéért. Geo (ének) emiatt döntött úgy, hogy megpróbálja szavakba önteni a leírhatatlant és dalba az érzéseit. A napok csak teltek-múltak és sokszor követték egymást a hullámvölgyek, sokszor az orvosok nem sok reményt jósoltak neki és a családjának. A szöveg ezt a kilátástalanságot próbálja átadni és, hogy barátunk milyen fájdalmakat élhetett át még a rengeteg fájdalomcsillapító ellenére is. A dal egyben az ő küzdelme az életben maradásért és hogy min megy keresztül a világ jelenleg.

A tény, hogy barátunk több, mint 100 mély-altatásban töltött és gépekre kötött nap után legyőzte a vírust és jelenleg a felépülés útján halad, hihetetlen dolog, - holott természetesen mindvégig hittünk és bíztunk benne - de ugyanakkor új reményt adhat mindenkinek, hogy bármilyen mélyen vagyunk a halál torkában soha nem szabad feladni. Az élni akarás minden nehézséget legyőzhet, még ha adott pillanatban reménytelennek is tűnik, amit az élet elénk tár.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8416494806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása