Rozsdagyár

RAKSHA BANDHAN - Dalpremier: Human Torch

2021. április 13. - Kovenant

raksha_bandhan.jpg

“Meet Your God On A Dirty Bus” címmel jelent meg az áprilisi HammerWorld Magazin CD-mellékleteként a ‘90-es évek sludge/doom metal, stoner/southern rock vonalán figyelemreméltóan otthonosan mozgó Raksha Bandhan kilenctételes bemutatkozó nagylemeze.

A sötét hangulatú, intenzív korong a zenekar elmondása alapján “kilenc komor mondanivalójú dal a hétköznapi gonoszságról, és arról, hogy az ember istent játszik, de csak ördög marad”. A lemez dalai erőteljes riffekkel, ritmusokkal és kórusokkal a Corrosion Of Conformity, az Alice In Chains, a Biohazard és a Down rajongótáborának lesz igazán kedvező hallgatnivaló, de aki a Type O Negative hangzása mentén keresgél, az sem fog csalódni.

A Raksha Bandhan háromnegyedét a korábbi Sunwharf zenekar tagjai alkotják (Szabó Tamás – gitár; Sára Norbert – dobok, Cserdi Imre – basszusgitár), hozzájuk csatlakozott Kelemen Ádám, mint énekes-frontember 2019-ben. A Sunwharf zeneileg viszonylag hasonló zenei terepen (stoner/grunge) mozgott, a zenekarban Tadeusz Rieckmann énekelt (korábban a Dalriada, most a Tyr dobosa), valamint a zenekar utolsó éveiben Erdélyi Péter gitározott (ma Salvus-gitáros, Archaic-gitáros/énekes). 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4716500328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása