Rozsdagyár

MEGADETH - A zenekar kirúgta Dave Ellefsont annak szexbotránya után

2021. május 25. - Kovenant

megadeth2021.jpg

Miközben az új Megadeth-album már a kanyarban van és majdnem teljesen elkészült, a banda alapító basszusgitárosa, Dave Ellefson rendkívül kínos helyzetbe került május elején, melynek a végét Dave Mustaine és csapata már nem várta meg (az együttes legutóbbi remek albumáról ITT írtunk kritikát).

A hónap első napjaiban robbant ki a botrány: egy ismeretlen Instagram-felhasználó azzal gyanúsította meg a zenészt, hogy egy kiskorú lányt környékezett meg és zaklatott szexuálisan, melynek bizonyítékaként Ellefson és a lány közötti szöveges üzeneteket csatolt, illetve egy azóta már hozzáférhetetlenné tett videót is bemutatott, melyben a basszusgitáros szintén a lánnyal folytatott videó-chat közben önkielégítést végzett.

A hír megjelenését követően a szóban forgó nő jelentkezett és nyilatkozatot tett közzé, hogy a kapcsolatot ő kezdeményezte, nagykorú volt annak létrejöttekor és teljesen beleegyezéses módon történt mindez, azaz semmilyen zaklatásról vagy kényszerítésről, illetve erőszakról szó sem volt. Ezután Ellefson is megszólalt és a fentieket megerősítve elmondta, hogy a szóban forgó történések két felnőtt között történt dolgok és mindezek magánügynek minősülnek.

A Megadeth hivatalosan nem reagált az eseményekre, habár annyit közzétettek, hogy figyelik a dolgok alakulását. Aztán most a Facebook-oldalukon már az alábbi szöveg szerepel:

Tájékoztatjuk rajongóinkat, hogy David Ellefson már nem tagja a Megadeth zenekarnak és hogy hivatalosan megváltunk tőle. Ezt a döntést azonban nem könnyen hoztuk meg. 

Bár nem ismerjük a történtek minden részletét, de kapcsolatunk már meglehetősen feszült volt és ami eddig napvilágra került, elegendő volt ahhoz, hogy a jövőbeni együttműködésünk bármilyen formában lehetetlenné váljon. 

Várjuk, hogy rajongóinkkal a nyári turnén találkozhassunk és nagyon szeretnénk már megosztani a világgal az új albumunkat is, mely már majdnem elkészült. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9716570954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása