Rozsdagyár

MEGADETH - Nyár elején koncert Budapesten

2023. december 09. - Kovenant

megadeth_2023.jpg

Metallegendák érkeznek 2024 tavaszán Budapestre a Concerto Music meghívására. A tavaszra bejelentett koncertek közé a napokban került be a svéd szimfonikus metal műfajteremtő képviselője, a Therion fellépése, ma pedig a thrash nagy négyesének egyike, a Megadeth igazolta vissza érkezését: június 9-én Dave Mustaine csapata játszik majd Budapesten (a banda utolsó két albumának kritikája ITT és ITT olvasható).

Több mint egy évtized után lesz újra önálló Megadeth-koncert Budapesten: június 9-én a Barba Negrában játszik a legendás amerikai zenekar. A csapat 2022-es, tizenhatodik nagylemezét mutatja majd be a Red Stage színpadán. A "The Sick, The Dying… And The Dead!" album küzdelmes éveket zár le az együttes történetében: nemcsak a mindenkit sújtó járvány, hanem a Dave Mustaine-t megtámadó torokrák, az emiatt lemondott turnék és az ezzel járó kezelések is nehezítették a csapat mindennapjait. 

A zenekart Mustaine 21 évesen alapította, nem sokkal a Metallicából való távozása után, és zenéjüket már a kezdetektől meghatározta a New Wave Of British Heavy Metal stílus, csak éppen minden addiginál gyorsabb tempóban, kiváló hangszeres tudással, és már-már punkos agresszióval előadva. A Megadeth egyike a thrash metal alapító atyáinak tekintett nagy négyesnek. A több mint 50 millió lemezt eladott csapat több platinalemezt tudhat magáénak, és számos jelölés után 2017-ben Grammy-díjjal is elismerték őket. A 40 éve indult Megadeth-ben számos zenész megfordult Dave mellett, a legutóbb hivatalossá vált tag Teemu Mäntysaari gitáros, aki a Wintersunból érkezik, és élőben az ősszel már fellépett a zenekarral. A júniusi koncertre a nyilvános jegyelővétel december 11-én indul.

Szintén a hét híre a svéd szimfonikus metal zenekar, a Therion visszatérése: Christofer Johnsson 1987 óta működő együttese több meghiúsult tervet követően, 2018 után most először indul turnéra, hogy bemutassa a háromrészes "Leviathan" albumot, melynek záró lemeze most december 15-én jelenik meg (a 2021-es korong kritikája ITT olvasható). A Budapestre március 12-én érkező turnén a szülési szabadságon lévő Chiata Malvestiti helyett a korábbi énekes, Lori Lewis lép majd fel a zenekarral. A pár hete megjelent Ayahuasca klip már a friss lemezről érkezett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4518277411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása