Rozsdagyár

BERLIOSE - Klippremier: Shreddie Prince Jr.

2022. április 25. - Kovenant

berliose.jpg

A Berliose zenekar 2016-ban alakult Gyulán. A megszokott magyar alter irányvonal helyett a csapat szeretett volna egy másabb, az emo műfajból is táplálkozó alternatív rock zenekart létrehozni. Ez a stílus itthon kevésbé ismert, de a zenekarban nagy kedvencek az olyan idetartozó zenekarok, mint a Citizen, a Basement, a Built To Spill vagy a Modest Mouse. Ehhez társul még a keményebb zene szeretete, és az olyan bandák hatása, mint a Deftones vagy a Bring Me The Horizon. 


2018-ban jelent meg a teljes egészében általunk készített első albumunk, a Sleep Without You. Erről az albumról három dalhoz klipet is készítettünk. Ezt követte, a 2021 nyarán klippel együtt kiadott Lungtrust című szám, mely az eddigi utolsó megjelenésünk. Koncerteztünk többek között Pesten az Aurórában és a KVLT-ban, Szegeden a Grand Caféban, Veszprémben a Teremben, valamint a tavalyi Hell Vill fesztiválon is. Olyan zenekarokkal osztoztunk a színpadon, mint például a BetterThanEver, The Vernal, vagy a Bajnoq.

Szeretjük a mozgalmas, energikus koncerteket, és fontos számunkra a látványvilág is, ezért minden koncertünkön egyedi, saját készítésű fényelemeket használunk. A dal felvételei és keverése a Ghostships Recordings-ban készültek Tóth Gáborral. Az első albumunktól eltérően itt jobban előtérbe lépnek a nu metal és a metalcore műfajok hatásai. A ránk jellemző érzelmes, negatív szövegvilág, és a dallamos, mégis energikus hangzás viszont megmaradt. Ezt erősítették fel a kiabálós vokálok és a zúzósabb, kiállásokra építő gitározás. 

A szöveg fő motívuma a kettősség és az ezzel járó bizonytalanság. Amikor szeretnél egyedül maradni, de közben mégis inkább valahol máshol lennél. Ezek az érzések egy álmatlan éjszaka keretén belül jelennek meg, ahol már az sem biztos, szellem vagy-e, vagy ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3917816509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása