Rozsdagyár

ROXIGET - A Tankcsapda előtt is felléphet a tehetségkutató nyertese

2022. július 10. - Kovenant

roxiget_foto_gulyas_lajos.jpg

A Tankcsapda, a Blahalouisiana és a The Grenma előtt is felléphetnek a Roxiget tehetségkutatóján nyertes zenekarok. A fesztiválként is ismert könnyűzenei verseny idén augusztus 27-én lesz Szigetszentmiklóson, és a The Pontiac, illetve a Takáts Tamás Blues Band ingyenes koncertjével zárul.

A Roxigetet 2005 óta rendezik meg a Csepel-szigeten, mely egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rockzenekarai számára, másrészt egy közkedvelt ingyenes élőzenei rendezvény. A tehetségkutatóra július 27-ig jelentkezhetnek három dallal a könnyűzene területén alkotó induló együttesek.

Az augusztus 27-i döntőbe az előzsűrizést követően 10 együttes jut be, őket egy szakmai zsűri véleményezi a helyszínen is, nevezetesen Hrutka Róbert zeneszerző, gitáros, Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7), Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex-P.Mobil, ex-Beatrice),), Kiss Sándor (ex-Intim Torna Illegál), Pásztor Sámuel (Anna and the Barbies), Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Nagy Ádám (Roy és Ádám Trió) és Pócsi István, a Barba Negra programigazgatója.

A verseny győztese 100 ezer forint értékű hangtechnikai eszközt nyer az Audmax Kft. felajánlásában, illetve 250 ezer forint értékben image-videoklipet készíthet a Rózsa Produktum stábjával. A döntőben előzenekaros fellépési lehetőséget lehet nyerni a Tankcsapda, a Blahaluisiana, és a The Grenma előtt, Egy-egy zenekar koncertezhet majd a Robotban és a Vagabond Korzó 2023 eseményén is.

A tehetségkutatón megválasztják a legjobb előadót és zenészt, ők az Audio Technika Central Europe Kft. különdíját nyerik. A verseny győztes zenekara bejut az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetséggondozó sorozat döntőjébe, ahol a tét 1 millió forint értékű hangszer és hangtechnikai támogatás, valamint 2 millió forint az NKA Hangfoglaló Program felajánlásában.

A döntő után fellép a PMA - Positive Mental Attitude hardcore punk/punk-rock banda, a csepeli klasszikus rock vonalat képviselő Ingajárat, a blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac, majd zárásként a Takáts Tamás Blues Band. A belépés ingyenes.

A Roxiget Szegedi Zsuzsa szervezésében, a Városbarát 2310 Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház partnerségében valósul meg. A tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében valósul meg, az NKA Hangfoglaló Program támogatásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3117879631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása