Rozsdagyár

ANN MY GUARD - Klippremier: Lilith

2022. augusztus 27. - Kovenant

ann_my_guard.jpg

A zenekar történetében először teljes magyar nyelvű számmal jelentkezett a hazai alternatív metal csapat, a 2007-ben megalakult Ann My Guard, a dalra készült klip pedig máris megtekinthető a hajtás után.

Lilith nemcsak álmaimban jelent meg, hanem a való életben is számtalan jelet küldött, hogy dalt írjak az üzenetéből. Lilith démoni alakját a vallástörténetben rendszeresen félreértelmezték, pedig eredetileg ő csak annyit kért, hogy a férfihoz hasonlóan egyenlő bánásmódban részesüljön. A bigott patriarchális rendszerből fakadó elnyomás, zsarnokság és trauma megkeseríti a lelkeket, megbetegíti a testet és megszállja, leszívja az elmét. Mind a fénylő és mind a sötét oldalát felvállaló nő még a mai világban is rengeteg konfrontációval kell, hogy szembenézzen, és fél, hogy ha feltárja az ősi vad énjét, a társadalom egy életre megbélyegzi. Az indok, hogy ezt a dalt az anyanyelvemen írtam, pedig nem más, mint hogy éreztem, legfőképpen a magyar emberek lelkéhez kell szólnom. Merthogy nemcsak a nők, hanem a férfiak is szenvednek ebben a megfásult rendszerben.

Az én egyik legfőbb arc poeticám, hogy ne féljünk szembenézni a sötét árnyék énünkkel, bátran merüljünk bele és tisztítsuk ki azt a rengeteg traumát, mely a történelem során ért bennünket. A szakrális női erő új életet kínál, egy megújulást, amelyhez először elengedhetetlen, hogy szembenézzünk a legrettegettebb démonainkkal. Egy új nő és férfi van születőben, akik lelkében tökéletes egyensúlyba kerül a fény és a sötétség – hiszen egyik sem létezhet a másik nélkül. Lilith, mint a kígyó mérge, kiirtja belőlünk a sok szenvedést és újraértelmezi az Isteni valónkkal való újrakapcsolódásunkat - meséli Baumann Eszter Anna a dal mondanivalójáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2917917811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása