Rozsdagyár

ELDER - A stoner doom csapat koncertje az Analog Music Hallba költözik

2022. szeptember 16. - Kovenant

elder_2020_05_1.jpg

A négy év után ismét Budapesten koncertező Elder a stoner és doom színtér egyik legünnepeltebb bandája. A csapathoz a Pallbearer és az Irist csatlakozik, az eredetileg az Akvárium Klubba szervezett koncert pedig az Analog Music Hallba költözik át, szeptember 27-én.

2018 óta először ismét hazánkba látogat a Massachusetts állambeli Elder, akik nemcsak pszichedelikus és stoner hangzásukkal, hanem a dalszövegeikkel is egyszerűen beszippantják az arra fogékony zenehallgatót. A zenekar az albumain keresztül fokozatosan küzdötte fel magát azon a bizonyos létrán, hogy aztán a stoner és a doom hangzásvilág egyik legünnepeltebb bandája legyen napjainkban. Azáltal, hogy folyamatosan új zenei elemeket építenek be a hangzásukba, az Elder teljesítménye többször is mércét állított fel a többi zenekar számára. Az underground színteret lassan kinőve egészen odáig jutottak, hogy 2017-ben a Rolling Stones magazin által kiadott listán övék lett az ötödik legjobb metalalbum díja, ami nem kis eredmény (két évvel ezelőtti, legutóbbi korongjuk ITT írtunk kritikát).

Akiben még ezek ellenére is kétség merül fel, hogy eljöjjön-e 27-én a koncertre, annak az este még két másik zenekart is tartogat; velünk lesz a Pallbearer, akik 2020-ban jelentkeztek utoljára új albummal, melyet most végre élőben is megutaztathatnak. A "Forgotten Days" minden, amit egy Pallbearer rajongó szerethet: nyers és lebilincselő zenei evolúció tele érzelmekkel és azzal az egyedülálló levertséggel vegyített tombolással, amely meghatározta a zenekar magasra ívelő karrierjét (a lemezről írt kritikánk ITT olvasható). A csapat utoljára 2018-ban tette nálunk tiszteletét, méghozzá az A38 hajón, úgyhogy ismét itt az ideje egy szeánsznak.

Az este folyamán fellép továbbá az új keletű Irist nevű, többnyire dél-amerikai ötösfogat (egy tag chilei, egy argentin, egyikük brazil, ketten pedig atlantaiak), akik nem kisebb feladatot vállalnak magukra, minthogy az egész koncertteret bemelegítsék a kortárs szorongást a régimódi agresszióval egyszerre ötvöző, leginkább a Sepulturára, az Alice In Chains-re és a Gojira-ra emlékeztető zenéjükkel.

Akkor reméljük, mindenkinek világos, hogy a naptári nyár utolsó hétvégéjét szabaddá kell tenni, mert egy forró este vár mindenkire az Analog Music Hallban, hogy napjaink legjobb stoner-downer-doom bandáival méltóképp búcsúztassuk a nyarat, meg talán kicsit a világot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5317933109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása