Rozsdagyár

BARHOLE MUSIC PUB - Kocsmatúra a Rozsdagyárral

2022. szeptember 20. - Chloroform Girl

001_2.jpg

Kocsmatúránk egyik talán legismertebb állomásához értünk: a BARhole Music, bár a föld alatt található, egyáltalán nem próbál meg elbújni a rockzenekedvelők fürkésző szemei elől - épp ellenkezőleg, Budapest szívében, a Dohány utcában található, logóján egy hatalmas gitárt látunk, előtte pedig péntek és szombat estéken gyanúsan zenésznek tűnő arcok dohányoznak. Vajon ki tudja szolgálni egy metalos igényeit egy ennyire populáris itató?

Több, éjszakába nyúló ott tartózkodás után bátran állíthatom, hogy igen, mégpedig hiánytalanul. Sőt, nem csak hogy kiszolgálja, de - akárcsak a női borotvák a reklámban - rugalmasan igazodik is a felhasználó igényeihez. Vettem már itt részt akusztikus koncerten, lelkiztem itt egy-egy korsó HBH sör felett szerda éjszaka, de kivettem a részem a hétvégi megőrülésekből, hangszóróból üvöltő metalra bólogatásokból és késő éjjel ismerősökkel való összefutásokból is.

005_1.jpg

Mert a BARhole nem csak földrajzi elhelyezkedését tekintve található a központban; a magyar villanygitáros underground zene arcai előszeretettel fordulnak meg erre, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha belefutunk valakibe a bárpult előtt, akit nemrég még egy klubkoncert színpadán láttunk. Nem véletlen, hiszen a hely központi témája a zene: míg a pincehelyiség egyik fele klasszikus rockkocsmaként üzemel, a másik felében időnként kisebb-nagyobb koncerteket tartanak, így a fesztiválhangulat minden évszakban garantált.

002_1.jpg

Farmerdzsekis thrash metalosok isznak Drehert, kék tarajú bőrdzsekis punkok alapoznak koncert előtt, rockerek jönnek levezetni az energiáikat koncert után, alter lányok írják fel a WC rózsaszín falára az Elefánttól a Kösz dalszövegét, kockás cipős fiatalok csocsóznak, miközben Green Day-t énekelnek, metalzenei újságírók cuppogják elégedetten a sörüket - itt mintha tényleg mindenki megtalálná a helyét. A hangulat természetesen hétvégente hág a tetőfokára, de a BARhole nyitvatartásával azoknak a bohém lelkeknek is kedvez, akik nem átallnak hétköznap este a gallér mögé dönteni egy-két (három-négy) egység alkoholt; láttam én már itt elismert zenészt hétfő éjjel az asztalon táncolni, és imádkoztam én is itt csütörtök hajnalban, hogy légyszi, ne hozzatok több kört.

004_2.jpg

A belvárosi helyeknek természetesen több hátránya is van: az egyik ilyen a tömeg. Ez itt is előfordul, de tapasztalataim szerint - hacsak nem egy random hétköznap este esik be egy nagyobb társaság - a hely teljesen jól menedzseli. A másik az ár: azonban valahogy a magas árak a BARhole-ba vagy nem szivárogtak le, vagy kizavarták innen őket; az itallap választéka elég nagy, és ha valaki szeretne relatíve a pénzénél maradni a tivornyázás végére, akkor azt itt komolyabb minőségbeli kompromisszumok nélkül is meg tudja oldani.

003_2.jpg

Tehát ha a koncert után még a lábunkban van a boogie, ha kiraktak minket egy másik kocsmából éjfélkor, de még mehetnékünk van, ha szeretnénk elengedni a hajunkat pár hasonszőrű barátunkkal, vagy csak simán rockbulis hangulatra vágyunk, kövessük bátran a gitáros logót, célozzuk meg a BARhole-t!

Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 7.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/barholemusic/

ukulele.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6117935266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása