Rozsdagyár

LIQUID ROCK - Kocsmatúra a Rozsdagyárral

2023. február 20. - Chloroform Girl

img_20230219_014756.jpg

Hatalmas, “Hard Rock Cafe”-t idéző cégér, és rockkocsma-felirat hirdeti a Budapest ütőerén közlekedő polgároknak, hogy a Nemzeti Múzeum - Zsinagóga - Uránia történelmi háromszögében álló, impozáns épületbe berendezkedett vendéglátóipari egység bizony a kemény zene kedvelőit várja tárt karokkal. Évekig mentem el ez előtt a hely előtt szkeptikus fintorral - szuper, a kedvenc szubkultúrámat monetizáló turistaitató, gondoltam magamban - míg egyszer ide nem sodort egy eseménydús szombat este. Csalódásom nem is lehetett volna pozitívabb.

A helyzet ugyanis az, hogy a Liquid Rock valóban a város legturistásabb területén található, de amint belépünk a nehéz ajtókon, mintha hirtelen egy másik kerületbe jutottunk volna a Rákóczi útról. Az egyetlen dolog, ami emlékeztethet minket arra, hogy még mindig a hétkerben vagyunk, az a pár külföldi vendég, akivel találkozunk, de ne aggódjunk, nem az üvöltve hányós, indulókat gajdolós, legénybúcsús csapatokkal fogunk itt találkozni - a kocsma vendégei, még ha több országból is érkeztek, pont olyanok, mint a helyi erők.

img_20230219_010826.jpg

A helyi erők pedig pont olyanok, mint amilyennek egy bakelit lemezekkel és retró-plakátokkal díszített kocsma vendégeit elképzeljük: konszolidált rockerarcok, barátságos metalosok egytől-egyig. A hely leginkább a klasszikus hard rock és heavy metal rajongóinak kedvez. Nincs üvöltő zene (vagy üvöltő vendégek), ez nem egy bulihely; a háttérben a hangszórókból visszafogott Metallica vagy Rolling Stones szól, az asztalok tiszták, simán végig lehet beszélgetni egy estét anélkül, hogy az embernek meg kellene emelnie a hangját.

img-2594.jpg

A hely galériás és nagyon otthonos: mindenkinek őszintén ajánlom, hogy érkezzen időben, markoljon fel egy korsó jó sört a pultnál, és a galérián keressen egy olyan asztalt, amelyik valamelyik ablak zugában található: egészen hangulatos úgy iszogatni, hogy közben az ember a belváros forgalmát és alulértékelt történelmi homlokzatait nézi, miközben az ablaküvegen a Rammstein Dicke Titten videoklipje tükröződik a háta mögül.

img-2595.jpg

Azt hihetnénk, hogy egy ilyen prominens helyen található bár túlárazott, de legalábbis külföldi pénztárcákra tervezett, de a Liquid Rock esetében tévednénk. Nem mondom, diákhitelből nem ide jönnék inni, de az elhelyezkedéséhez (és a környéken levő szórakozóhelyekhez) képest teljesen vállalható áraik vannak - meglepően racionális összegért kapunk már finom, kisüzemi söröket, de elég nagy az italválaszték a felsőbb polcos italokból is, ha nem félünk kicsit a pénztárcánkba nyúlni.

img_20230219_015414.jpg

Ha a leírtak alapján valaki azt gondolja: ez szuperül hangzik, egy egész éjszakát át bírnék beszélgetni a barátaimmal egy ilyen helyen, akkor van még egy jó hírem: a Liquid Rock pénteken és szombaton hajnali négyig nyitva van, tehát szinte csak a májkapacitásunk szab határt annak, hogy meddig maradunk.

img_20230219_030021.jpg

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 10.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2418054276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása