Rozsdagyár

THE SWORD - Feloszlik az amerikai hard rock csapat

2022. október 21. - Kovenant

the_sword_1.jpg

A John D. Cronise vezette amerikai stoner / hard rock csapat, a The Sword bejelentette feloszlását hivatalos Facebook-oldalán. A zenekar 2004-ben alakult meg és a kezdeti, Black Sabbath-féle doom metaltól fokozatosan távolodva jutott el egyfajta klasszikus hard rock hangzáshoz, melynek csúcspontja a 2015-ös "High Country" album volt.

Az együttes 2018-ban jelentette meg utolsó, hatodik stúdiólemezét "Used Future" címmel, melynek azonban sem a kritikai, sem pedig a rajongói visszhangja nem volt kedvező, olyannyira nem, hogy a korong a banda legkevésbé sikeres anyaga lett és lemondani kényszerültek az ezt követő ausztrál turnét is, ami után szünetre is vonultak.

Kötelességem tájékoztatni titeket, hogy sok gondolkodás után arra a nehéz döntésre jutottam, hogy lezárom a The Sword hosszú és kalandos történetét. Amikor 2004-ben elkezdtem a bandát, csak álmodni mertem arról, hogy ilyen sikeresek leszünk és kifejezetten szerencsésnek érzem magam, hogy a zenélésből majdnem két évtizedig meg is élhettem. Ezalatt az idő alatt mindent sikerült elmondanom és megcsinálnom a The Sword keretei között, amit csak szerettem volna és most eljött az idő, hogy másba kezdjek. 

Mindenkinek köszönöm, aki valaha eljött egy koncertünkre, vásárolt tőlünk egy albumot vagy pólót és támogatott minket az évek során. Köszönöm mindazon csapatoknak, akikkel együtt turnézhattunk, a promótereknek és a koncerthelyszíneknek, ahol játszhattunk. Köszönet a producereknek és hangmérnököknek, akik az albumainkon dolgoztak és köszönet a kiadóknak, hogy ezek a lemezek megjelenhettek. Köszönet Josh-nak, a koncertszervezőnknek és Marknak, menedzserünknek, akik egyben a barátaink is. De legfőképpen köszönet társaimnak, Kyle-nak, Jimmy-nek és Trivettnek, hogy hittek bennem és engedték, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. Igazi hősök vagytok. 

Óriási élmény volt ez, srácok. Most pedig jön a következő fejezet...  (John D. Cronise)

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8517959262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása