Rozsdagyár

KÖNYVAJÁNLÓ - Pink Floyd a '70-es években (2022)

2022. október 23. - chris576

3137474.jpg

Nem panaszkodhatnak mostanában a hazai Pink Floyd-rajongók, ugyanis egyre több könyv jelenik meg magyar nyelven a legendás brit rockzenekarról, de egyúttal a következő kérdés is adja magát: minek?

Mármint lehet-e még olyat írni, amit eddig még senki sem vetett papírra a prog rock óriással kapcsolatosan. Nos, a nemrégiben a könyvesboltok polcain landoló, Pink Floyd a '70-es években címmel Georg Purvis által jegyzett kötet pontosan azzal lett bepromózva, hogy olyan információk tömkelegét tartalmazza, melyet egyetlen magyar nyelven megjelent Floyd-könyvben sem olvashattunk eddig.

Ezt sem megerősíteni, sem pedig megcáfolni nem tudom, ugyanis nem volt még szerencsém az összes magyarul kiadott PF-kötethez, az viszont tény, hogy rengeteg olyan információ jött velem szembe a könyv olvasása közben, melyek eddig teljesen ismeretlenek voltak számomra.

A címével ellentétben a mű nem csak és kizárólag a hetvenes éveket veszi górcső alá, hanem a zenekar megalakulásától kezdve fűzi fel a sztorit egy olyan szálon, mely a banda legsikeresebb és legkreatívabb időszakát vesézi ki leginkább.

Szóval nem egy sebészi pontossággal kimetszett évtizedet ölel át mindössze, hanem kronológiai sorrendben végigmegy a szerző a teljes életművön. Nyilván a könyvet eleve a címéhez igazítva próbálta összeállítani Georg Purvis, de nem hagy ki olyan lényegi elemeket sem, melyek például Syd Barrett szerepét hivatottak betölteni a zenekar életében.

A Corvina kiadásában megjelent durván kétszáz oldalas kötet elképesztő mennyiségű információt tartalmaz, vérprofin lett megírva és összeállítva: akinek esetleg kétségei támadnának azzal kapcsolatban, hogy vajon mi értelme egy újabb PF-könyvnek, az szimplán csak tekintsen rá a zseniális borítóra és hagyja magát elcsábulni. Nem fogja megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2517960952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása