Rozsdagyár

THE ROYAL FREAK OUT - Dalpremier: The Ghost Of Mortality

2022. november 15. - Kovenant

the_royal_freak_out_foto_zisga_pal.jpeg

Februárban jelent meg a The Royal Freak Out második nagylemeze, az "Emergence", melyhez kvázi cseresznyének a torta tetejére most hozzárakták ezt az új kislemezdalt.

Első két kislemezük után a 2018-as LP, az "A Step Beyond the Fading Line" jóval kiforrottabb zenei világát vitték tovább a srácok az "Emergence" korongra is, melyet már a zenekar eddigi legerősebb felállásában, sokkal sokrétűbb, összetettebb zenei hatásokkal írták meg: az alapító Farkas Balázs (gitár, ének) és Sipos Ábris (basszusgitár) mellé Rátkai Márton (gitár, űrállomás) és Magda Zsolt (dobok) érkeztek. A The Ghost of Mortality ötlete már a lemez megírásakor is formálódott, de úgy érezték, van annyira erős, hogy külön figyelmet szeretnének ennek szentelni, így külön álló single lett belőle.

Zeneiségében más, mint az eddig írt dalok. Elszakadtunk a klasszikus dalszerkezettől, gitárriffektől és dalszerkezetben is kísérletezősebbre fogtuk. Talán az eddig készített legkomolyabb hangvételű számunk arról az érzésről, félelemről, mely valahol mélyen talán mindenkiben megvan (vagy, ha nincs akkor egyszer majd megjön). Ez a dal amolyan gondolatébresztő vagy kapaszkodó is a hallgatónak. Mint mindig, most is azt mondom, hogy figyeljetek a szövegre!

A borítóképet mesterséges intelligenciával készítették hozzá, a dalt pedig a második otthonukban, a Pinewood stúdióban vették fel Ábris és Zsolt felügyelete alatt. Élőben először december 1-én a Dürerben hallhatjátok majd, ahol a Sosevolt és a Red Swamp társaságában lépnek fel, ne hagyjátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1117978840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása