Rozsdagyár

STONEBLOOD - Itt a Junkies új black metal projektje

2022. november 19. - Kovenant

stoneblood-band.jpg

A Stoneblood nevet viselő projekt a 2021-ben fiatalon elhunyt Paragon Zero-vezető P. halálával született. Régi harcostársa, Gravel összegyűjtötte kiadatlan dalszövegeit, és felismerve e hagyaték erejét, összehívta zenésztársait a Junkies rockzenekarból, hogy rögzítsék a dalokat, emlékművet állítva egykori technikusuknak és közös barátjuknak.

Ebből a megrendítő de nemes célból alakult a négytagú Stoneblood: Keresztes Viktor - dobok, Barbaró Attila - basszusgitár, Gravel Shores - ének/gitár, Szekeres András - tiszta ének/akusztikus gitár felállásban. Zenéjük, melynek műfaji gyökere a '90-es évekbeli dallamos black metal hagyományokig nyúlik vissza, a borúlátásról, természetfelettiről és sötétségről szóló, hátramaradt szavak kísérete.

Barbaró Attila nyilatkozata:
A Stoneblood nem más, mint a Junkies egy különleges projektje, melyet abból a szomorú alkalomból hoztunk létre, hogy nemrég elveszítettük barátunkat és technikusunkat, Bonyát (P.), aki egy betegség következtében rendkívül fiatalon távozott az élők sorából. Gravel, a basszusgitárosunk együtt zenélt vele, és Bonya örökül hagyott ránk egy teljes lemeznyi szöveget.

Úgy gondoltuk, hogy a Junkies legénységével megcsináljuk ezt a lemezt Gravi vezetésével, aki megírta hozzá a zenét, felgitározta és felénekelte. Viktor feldobolta, Andris vokálozással és akusztikus gitározással járult hozzá a produkcióhoz, jómagam pedig basszusgitáron játszom a lemezen. Ez nem teljesen új dolog számomra, hiszen szeretek basszusozni, több Junkies-lemezen is játszottam basszgitáron, sőt Zorall-koncerten is helyettesítettem már Hangyát, úgyhogy nagyon élveztem a munkálatokat, és igazi kihívás volt a dolog, mert ennek a zenének stílusa a black metalhoz áll a legközelebb, ami biztos vagyok benne, hogy meglepetésként fog hatni mindenkire, aki kedveli a Junkies zenéjét. Azonban mindannyiunknak nagyon fontos ez a projekt, és ezzel a dallal szeretnénk bemutatkozni (Everlasting Breath), mielőtt kijön a teljes lemezanyag.

A debütalbum "Shrines of Morbid Indignity" címmel december 16-án jelenik meg a Spiritside Productions gondozásában.

shrines-of-morbid-indignity-1000px.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9017982740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása