Rozsdagyár

YEWO - Klippremier: Pretty Sailor

2023. március 14. - Kovenant

yewo_2022_2_credit_nikikaragianni.jpg

Megérkezett a Pretty Sailor újragondolása a Yewo zenekartól: a csapat 2019-ben alakult, éppen a pandémia kitörése küszöbén. Zenéjükben keveredik a progresszív és klasszikus rock a modernebb Balkán-stílusú hangzásokkal. 2020-ban hat dalt adtak ki havi rendszerességgel, majd 2021 végén megjelent bemutatkozó lemezük is "YEWO" címmel. 2022-ben az NKA Hangfoglaló Pályázatának támogatottjai lettek. 

Jelenleg új nagylemezük anyagán dolgoznak, melynek az előfutára a Pretty Sailor újragondolása. A klip különlegessége hogy 1700 kézzel festett képből készült és két éven át festették. A klip technikai hátteréről Siposhegyi Zsolt nyilatkozott:

A Pretty Sailor tulajdonképpen Bertold Brecht Koldusopera című művéből a Kalóz Jenny balladájának egyfajta továbbgondolása. A klip kizárólag kézzel festett olaj festményeket tartalmaz, melyeket két éven keresztül készítettek fiatal festőművészek. Ezúton köszönjük a koordinálást Péterffy Zsófia (Golden Lion díjas) festőművésznőnek.

A dal eredetiben egy poshadt kocsmában mosogató lány álomképét jeleníti meg, amelyben a hős kalózkapitány és legénysége leigázza a városát, és őt kivéve mindenkit megöl, aki az útjukba kerül, majd elhajózik velük a szabadság felé. Van valami elementálisan emberi  erő ebben a történetben, mely mindenkit magával ragad. Ez a vágyódás a szabadság felé. Az éhség a bosszúra, hogy mindenki, aki valaha ártott nekünk, megkapja azt, amit szerintünk megérdemel. Egy álom, hogy valaki annyira szeressen minket, hogy bármit megtegyen a kedvünkért.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9318072002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása