Rozsdagyár

FEKETE ZAJ - Szinte teljes a jubiláló fesztivál honlapja

2024. április 24. - Chloroform Girl

fz_png.jpg

Idén tölti tizenötödik születésnapját a méltán híres Fekete Zaj Fesztivál, és a jeles alkalmat megünneplendő a megszokott négy helyett idén öt napig, augusztus 15. és 19. között élvezhetjük Mátra-Sástón a legkülönbözőbb darkos produkciókat.

Pár fellépő bejelentése még várat ugyan magára, de már elég szépen körvonalazódik a jubileumi Fekete Zaj programkínálata. Ahogy már megszoktuk, a merítés idén is nagy lesz. Érkeznek a már elvárható gótikus – post punkos produkciók, lesz elszállós elektronika is, átköszön a Fishing On Orfű pár fellépője, de aki némi arcbőrradírozó zúzásért érkezne a Mátrába, az sem fog csalódni.

A fesztivál nyitónapjára Londonból érkezik a szintis Empathy Test, a darálós műfajok kedvelőinek kedvez ugyanezen a napon az Atrox Trauma, posztos arcoknak egyenesen Litvániából szállítja a zajos furaságot a Kanalizacija, a perkusszióért lelkesedőket garantáltan le fogja kötni a The Hybrid Drummer Duo, de olyan hazai bandákkal is találkozhatunk majd, mint például a Stone Sober vagy az Omni Selassi.

08_15.jpg

A csütörtöki bulit biztos, hogy nem másnap fogjuk kipihenni, ugyanis olyan bandákra számíthatunk pénteken, mint a híresen zajos Komodo, a nem kevésbé agresszív Beneath The Void, vagy a magyar metal szcénában méltán jelenségnek számító Nest Of Plagues (legutóbbi koncerjükről ITT írtunk). A hazai keményvonalat képviselteti aznap még az Archaic, a Darkmess és a Malediction is, de természetesen külföldi produkciókból sem lesz hiány, ellátogat ugyanis hozzánk a Whispering Sons és az Unto Others is.

08_16.jpg

Szombaton visszatér Mátra-Sástóra az Entrópia Architektúra, jön a Clan Of Xymox, lesz egy kis váll-lógatós Crow Black Dream és egy Fetish Section buli, valamint szintén kishazánkat képviseli az eggyel morcosabb műfajban utazó Avar is. Bulgáriából importálja a profi nyomasztást a TDK zenekar, Svédországból hozza a death disco-t a KÅRP, a Coltaine pedig Németországból érkezik némi post-metallal.

08_17.jpg

Vasárnap a jóisten talán megpihen, de a fesztiválozók aligha, ugyanis idén is érkezik a Fekete Zajra a már-már elmaradhatatlan VHK, de lehet majd nagyokat fejrázni az Ørdøg vagy a Rivers Ablaze produkciójára. Üde színfoltot hoz a fekete lineup-ba cserihanna, de ezen a napon nézhetjük meg a tekintélyes múlttal rendelkező Author & Punishert is.

08_18.jpg

A négynapos fesztiválokhoz szokott szervezetünket jó, ha időben felkészítjük arra, hogy idén öt napot kell majd végignyomnia, ugyanis hétfőn nem kisebb fellépő érkezik a Zajra, mint a The Jesus And Mary Chain. A Black Nail Cabaret produkciója sem az a kihagyós fajta, de lesz még itt Coals Lengyelországból, Boebeck a magyar alter szcénából, továbbá iamyank és a Freakin’ Disco is tenni fog róla, hogy a fesztivál zárónapja se teljen el izgalmak nélkül.

08_19.jpg

Az eddig bejelentett összes fellépőt a fesztivál honlapján találjátok meg: https://www.feketezaj.hu
Jegyeket itt tudtok venni: https://tixa.hu/feketezaj2024

Amint többet tudunk, jelentkezünk; legyetek résen!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7218387609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása