Rozsdagyár

FEKETE ZAJ 2024 - Megérkeztek az első nevek a tizenötödik fesztiválra

2024. február 02. - Chloroform Girl

fz_4.jpg

2024-ben ünnepli tizenötödik születésnapját az ország legegyedibb fesztiválja. A szervezők nem aprózzák el az ünneplést, ugyanis a megszokott négy helyett öt napig fogunk zajongani idén Mátra-Sástón, egészen pontosan agusztus 15. és 19. között. Bőven lesz időnk felkészülni a kibővített bulira, ugyanis a Fekete Zaj már most elkezdte megszellőztetni a várható fellépőket.

Ha valamit már a fellépők kihirdetése előtt biztosan lehetett tudni, az az, hogy ez az egyik legizgalmasabb atmoszférájú fesztivál. Szinte leírhatatlan érzés a Kékes tövében darkos zenére veretni, de természetesen azért megpróbáltuk: tavalyi beszámolóink ITT, ITT és ITT érhetőek el, illetve a szólóban fesztiválozás napos oldalát is a Zaj lencséjén keresztül mutattuk be, ezt ITT lehet elolvasni. Ezen kívül megszokhattuk azt is, hogy neve ellenére nagyon is színes zenei paletta várja a Mátrába utazókat - ez idén sem lesz máshogy.

Akik a klasszikus darkos vonal miatt várják az idei Zajt, azok nem fognak csalódni, ugyanis már most látszik, hogy bőven lesz mire hajat lógatni augsztusban. Itt lesz például Hollandiából a Clan Of Xymox, akik a nyolcvanas évek óta nyomják a darkwave-et. De a műfaj élvezői bizonyára örülni fognak a német Rue Oberkampf fellépésének is.

Nem maradnak le semmiről a post-mindenfélék rajongói sem. Itt lesz ugyanis a post-industrial Kollaps, a post-punk Ultra Sunn, illetve a post-punk Whispering Sons is. Valamint bár definíció szerint pszichedelikus folk-doomot játszik, a holland Iskandr zenéjére is kiválóan lehet moderált tempóban bólogatni és révülni.

Már biztos, hogy instrumentális koncerekben is gyönyörködhetünk, ugyanis érkezik a The Omnific, akik olyan nevekkel dolgoztak már együtt, mint Steve Vai vagy a műfajban szintén nagy nevű Polyphia Clay Gobere.

Akik viszont az agresszívabb műfajokat várják a fesztiváltól, azok sem maradnak hoppon. Egyenesen Portlandből érkezik a Mátrába az Unto Others, hogy egy kis gótikus rockkal rengesse meg alattunk a vulkanikus kőzeteket. De valószínűleg alaposan átmozgat majd minket a Glassing vagy a Shores Of Null szettje is.

Természetesen a magyar nevek sem maradhatnak le a listáról: hazánkat (várhatóan egyéb nevek mellett) a jazz-noise-os makrohang, az experimental noise rockos pozvakowski és a post-metalos Perihelion fogja képviselni.

Még csak február van, és már most elég izgalmas program alakul; ezen a linken lehet megvenni a limitált elővételes jegyeket: https://tixa.hu/feketezaj2024

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8418317529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása