Rozsdagyár

TÓTH BALÁZS - Klippremier: "n = Folly"

2024. augusztus 29. - Kovenant

balashtoth2024.jpg

Tóth Balázs, az egykori Casketgarden gitárosa "n = Folly" címmel új dalt és videót tett közzé, melyben a japán Deathmetalvoicer néven alkotó énekes vendégszerepel (a formáció első EP-jéről ITT írtunk kritikát).

Szeptember 26-án jelenik meg a második, “=Equation=” című BalashToth EP digitális és digipack CD formátumban. Az anyagról itt a második kislemez és videó “n = Folly” címmel. A dalcím itt is a DC képregényekben és filmekben köztudatba hozott anti-life equationből (életellenes egyenlet) származik, mint egyébként az EP többi dala esetében is. Ez a képregényekben egy Föld felületébe vájt matematikai formula, amelynek megfejtője elveheti bármilyen élőlény szabad akaratát. Metaforikusan ez eléggé rezonál napjaink politikai folyamataival és jó témának tűnt egy metalanyaghoz.

Az “n = Folly” arról a jelenségről szól, hogy a világban terjedő hírek teljesen manipuláltak, mindig az aktuális politikai erők érdekeinek megfelelően és attól függően, hogy ki melyik verziót olvasta, érzi magáénak, illetve melyikhez lett kondicionálva, teljesen más valóságban élhet. Pedig igazából valószínűleg egyik verzió sem a teljes igazság.

Zeneileg a szám tőlem kissé rendhagyó módon egyfajta tiszteletadás az olyan, a szerző bandák által szinte mostohalemezként kezelt death 'n’ rollba hajló albumok felé, mint a Carcass "Swansong", a Gorefest "Soul Survivor", illetve fejhajtás olyan bandák előtt, mint például a Trouble, persze egy kis saját ízzel. Nyilván nem váltok hirtelen death 'n’ rollba, de egy ilyen dal már régóta kikívánkozott belőlem, mert mindig is imádtam az említett lemezeket, zenekarokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8318478125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása