Rozsdagyár

LINKIN PARK - Női énekessel és új albummal tér vissza az amerikai nu metal banda

2024. szeptember 06. - Kovenant

linkin_park_2024.jpg

Hét évvel ezelőtt lett öngyilkos Chester Bennington, az amerikai nu metal csapat, a Linkin Park frontembere (erről ITT írtunk részletesen). A rajongókat felcsigázó több hetes várakozásnak vetett most véget a zenekar, amikor a YouTube-on és az Instagramon élőben bejelentkezve jelentette be, hogy friss albummal, női énekessel és új dobossal tér vissza (az együttes utolsó korongjáról ITT írtunk kritikát).

Chester Bennington helyét Emily Armstrong veszi át, aki a Dead Sara nevű formációban volt énekes-gitáros (a csapatnak mindez idáig három stúdióalbuma jelent meg). Ezzel egyidőben a Linkin Park azt is közölte, hogy Colin Brittain személyében új ütőst is üdvözölnek soraikban, aki Rob Bourdont váltja a zenekarban. Mike Shinoda, Brad Delson, Dave Farell Phoenix és Joe Hahn továbbra is a bandában játszanak.

November 15-én pedig hét év után "From Zero" címmel új nagylemez is érkezik, melyről most a The Emptiness Machine című dal klipjével máris meg lehet ismerkedni. A friss tétel egyértelmű visszakanyarodás a csapat korábbi klasszikus hangzásához. Szeptember 11-én pedig világ körüli turnéra is indul a Linkin Park, melynek hat dátumát már be is jelentették.

Mike Shinoda az új lemezzel kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta:

A Linkin Park előtt az első zenekarunk neve Xero volt. Ez a lemezcím egyaránt utal a szerény kezdetekre és az általunk most megkezdett útra is. Hangzásában és érzelmileg a múltról, a jelenről és a jövőről is szól: megtalálható benne a klasszikus hangzásunk, ám új és élettel teli is egyszerre. Az album készítése során tisztelettel adóztunk új és korábbi zenésztársaink, barátaink, családunk és rajongóink felé. Nagyon büszkék vagyunk arra, amivé az évek során a Linkin Park vált és izgatottan várjuk a ránk váró zenei kalandot. 

Fotó: James Minchin III

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2718485757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása