Rozsdagyár

ACID VICTORIA - Ingyenes lemezbemutató & 2 éves nagykoncert

2016. február 05. - Felicium

flyer_2.jpg

A Menta Terasz színpadára visszatér a rock! Idén első alkalommal mutatjuk meg a Margit körútnak, hogy mi is az a hangos gitár és a rock ’n roll életérzés, így február 12-én várunk téged is, egy nagyszabású ingyenes rendezvénnyel.

A fővárosi Acid Victoria pontosan két éve vált kétszemélyes nappali projectből háromtagú masírozó gépezetté. („Underground csörtető vaddisznójává”) Azóta a stílus finomodott és bár ott vannak a stoner hatások, egyre inkább a hard rock és a psychedelic rockzene irányába halad a trió. Megannyi koncert és kilométer van már a lábukban, hanganyag terén azonban eddig híján álltak. 2014 és 2015-ben is 1-1 szám (Boogie Boy, Shipwrecked Boy) látott napvilágot, melyből utóbbi szöveges videót is kapott. Igaz kézenfekvő lett volna a The Boys EP, ők mégis egy sokkal meghökkentőbb cím mellett döntöttek: „Massive Ejaculation”. Ez bár néhány helyen kiverte a biztosítékot, a 60 db szerzői kiadású lemezből már nagyjából 30-at előrendeltek a rajongók/ismerősök, melyeket ezen az estén vehetnek először a kezükbe. Persze lesz még helyszínen vásárolható példány is, valamint több meglepetés zenész is várható a 75 perces koncert folyamán, ahol az egész 2 éves repertoárjukból hallhatunk majd dalokat. „Nehéz volt válogatni, mert nagyjából 2 és fél órás műsorunk lenne, ha mindent el akarnánk játszani. Annyit biztosan ígérhetünk, hogy ütős és pörgős lesz tele meglepetésekkel…” – mesélte Kiss Gergő, a zenekar dobosa.

A 2011-ben alakult Punk Whiskey jellemzője, hogy dalaik vidámak, pörgősek, szinte bárhol, bárkit táncra perdítnek. Hangzásuk jellegzetesen kicsit karcosabb, punkosabb, mint a műfajban megszokott, ugyanakkor repertoárjuk sokkal nyitottabb más műfajok, vagy éppen más zenei irányzatok felé is. 2014-ben jelent meg első lemezük, majd videoklipük. Céljuk nem az újabb és újabb albumok kiadása, saját dalok írása, vagy toplistás helyezések bezsebelése, mert ők egy koncertzenekar. Tervük, hogy ahol csak fellépnek hatalmas bulit, és tombolást váltsanak ki mindenkiből!

2013 óta tapossa a szimfonikus rock/metál ösvényét a Budapest környéki C&R. Hogy miért épp Crash & Ride? A válasz rendkívül egyszerű: „A zenekar neve ügyében egy nap egy ír vendéglátóipari egységben gyűltünk össze, hogy megvitassuk a felmerülő ötleteket. Gyula azonban nemes egyszerűséggel felvetette két cintányértípus nevét, és abban a percben eldöntöttük…” – mesélte a csapat.

Weird KidS: Szemtelenül fiatalok, lendületesek és nagyravágyóak. Rock, Punk Rock stílusú csapat a főváros környékéről. Bemutatkozó koncertjük, így biztosan beleadnak majd mindent.

„Gitáromon a húrok rendszerint pattanásig strapáltak, folyamatos alkotói krízisben szenvedek. Próbálkoztam verssel, dallal, novellával, dalszöveggel és megzenésítéssel is.” – így Poplesz megannyi saját és feldolgozás számmal várja a mulatni vágyókat az est végén.

2016. Február 12. (péntek) – MENTA TERASZ
18.00 Kapunyitás
19.00 WeirdKidS
20.00 Crash & Ride
21.15 Acid Victoria + Meglepetés vendégek!
22.45 Punk Whiskey
23.45 Poplesz

Cím: 1027. Budapest Margit körút 14.
Jegyár: NINCS
Kapunyitás: 18:00 | Start: 19:00

  Előrendelhető az Acid Victoria lemez ITT, melyet a helyszínen át is vehettek.
  Facebook esemény ITT érhető el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3110418586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása