Rozsdagyár

RED VISION - Útkereső (2017)

2017. október 18. - Rock n roller

rv.jpg

Megjelent a mosonmagyaróvári Red Vision első, tízszámos albuma, az "Útkereső".

A saját stílusukat rock'n loud kifejezéssel illető Red Visiont tavaly húsvétkor alapította Tóta Béla gitáros és Fehér "Kokas" Tamás énekes, miután kiléptek a Tombstone zenekarból. Hozzájuk csatlakozott Bőti Gergő dobos (ex-Flamerdropp), Mihály Zsolt gitáros és Takács Zsolt basszusgitáros. A stílusbeli meghatározás pedig azért született meg, mert szerintük a karcos, kemény hangzás miatt csak nagy hangerőn élvezhető a zenéjük.

A fiúk nem tétlenkedtek sokat, még a megalakulás évében kiadtak egy négyszámos EP-t, "Jó éjt!" címmel, míg idén októberben már egy teljes, tízszámos LP-vel jelentkeztek, az "Útkeresővel".

A lemez az amatőr zenekarokra jellemző tisztes iparosmunka, időnként fülbemászó riffekkel és énekdallamokkal, a hangzás azonban nem a legjobb. Főleg az énekhangzás hagy kívánnivalót maga után. Ez valószínűleg a szűkös anyagi lehetőségeknek köszönhető*, viszont mindenképpen pozitívumnak tekinthető, hogy eredetiben rögzítették a dobokat, nem gépdob hallható a lemezen.

Mindenesetre sikerült megfelelő reklámanyagot készíteni egy sokat koncertező zenekar számára. Ha egy jó hétvégi programra vágysz, és azt látod, hogy a lakóhelyed környékén lép fel a Red Vision, hallgasd meg az "Útkeresőt" (és a "Jó éjt!" EP-t). Ez alapján el tudod dönteni, szeretnéd-e az ő koncertjükkel tölteni a péntek/szombat estédet.

Az album dallistája:

  1. Mindig rocker
  2. Álmaidban
  3. Megrészegülve
  4. Vándorélet
  5. Útkereső
  6. Botrány
  7. Hajótörött
  8. Visszajáró
  9. Jó éjt
  10. Vörös tűzben

5/10

*Update: Mint kiderült, a keverés az ország egyik legjobb hangmérnöke, Cserfalvi "Töfi" Zoltán munkája, tehát a furcsa hangzás nem a pénzhiány, vagy a szakértelem hiányának következménye. A felvételek házilag készültek, amiből a legjobb szakember is csak ennyit tud kihozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3413016122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása