Rozsdagyár

AGAINST THE FALL - Modern metal újdonság régi arcokkal | Hazai Reménységek #28

2017. november 01. - Felicium
19679169_1440737352659799_3351266593265029567_o.jpg
Az Eye For I zenekarról biztosan hallottatok már néhányan. A budapesti csapat új irányt vett és ezt már akkora változásnak érezték, hogy új név alatt kezdték meg a működést. Így büszkén mutatjuk be az Against The Fall modern metal zenekart.

A zenekar idén nyáron egy három számos kislemezt jelentetett meg, aminek címe "9,81" kiindulva a nehézségi gyorsulás értékéből. A "Vászon" a zenekar történetének első magyar nyelvű dala. A szám kiadása mellett, bejelentettek még egy újdonságot, miszerint az Eye For I - zenekar mostantól Against The Fall néven folytatja a pályafutását, köszönhető a tavalyi évben megtörtént tagcseréknek, az eddigi zenei irány és felfogás változásának, fejlődésének. A zenekar stílusa: modern metal / metalcore.

"Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

A zenélés szeretete, a zenei önmegvalósítás szüksége. Úgy vélem ezek nélkül nem is lenne érdemes zenekarban játszania egyikünknek sem. Egyfajta hitvallássá is vált sokunk számára az, hogy hétről-hétre lemenjünk a terembe és együtt játszunk (egymás idegein), illetve, ha úgy hozza a balsors, a színpadon is kitegyünk magunkért. (Levente)

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

Bár a zenénkre eddig inkább a hangszer-centrikusság volt a jellemző, sosem vettük félvállról a szövegek megírását. Számomra mindig fontos volt, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és utánanéz a szövegeknek, akkor ne egy összecsapott baromság-, hanem igenis egy átgondolt, strukturált “költemény” fogadja. Leginkább személyes indíttatásúak a szövegek, gyakoriak az érzéseket és mindennapi problémákat boncolgató írások, de a legutóbbi EP-n szereplő Vászont egy tavalyi terrortámadás ihlette. Kézzelfogható összefüggés tehát nincs közöttük, inkább csak egy laza kapocs, de a jövőben ez is változhat. (Levente)" - Metal.hu interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1512694957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása