Rozsdagyár

TIANSEN - Ahol a pop összecsap a metallal! | Hazai Reménységek #40

2019. január 07. - Felicium

48243166_1158227451013042_4600910984863809536_o.jpg

A kerek szám mellé egy igazán különleges és tehetséges csapatot szeretnénk nektek bemutatni a Hazai Reménységek 40. részében. Ők a budapesti Tiansen, akik bizony tanult zenészekként, remek ötletekkel és lelkesedéssel alapították 2017-ben a zenekart. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és ők akkora léptékben haladnak előre, hogy tavaly év végén, pontosabban december 30-án meg is jelent a bemutatkozó nagylemez, mely 9+1 dallal "Our Weakness" címmel látta meg a napvilágot szerzői kiadásban. Hogy tisztábban lássuk, megkérdeztük őket, hogy mi is pontosan a Tiansen?

A Tiansen zenekart 2016 végén alapította Rado Éden, Süli Tamás és Mihalik Dávid. Hangzásvilágukat a swancore stílusirányzat inspirálta, amit leginkább az amerikai Dance Gavin Dance zenekar képvisel. Lényegében a progresszív rockzenei elemeket vegyítik egy cseppnyi metalcore-ral, bonyolultabb gitártémákkal és dallamos fülbemászó énektémákkal, amivel tágabb közönséget vonzanak maguk köré. E koncepció alapján kezdték meg a közös munkát.

2017 év végén jelent meg bemutatkozó daluk Rewind címmel, melyet két újabb videoklip követett a következő évben. A zenekar eddigi munkássága pedig egy nagylemezben csúcsosodott ki, melyet december 30-án jelentettek meg. A dalokat a Stray Heart Recordsban rögzítették Diószegi Kiki által, a keverés Simon István munkája a No Silence Studióból, a borítóillusztráció és a fizikai példány pedig Bödecs Andrásnak köszönhető.

A lemez összességében az érzelmi mélypontoktól kezdve a kilátástalan jövőképen át az önképzavarig minden témát összegyűjt, melyek az emberi gyengeségeket mutatják be.

Az első pár dal otthoni körülmények között, demózással született meg, majd később áttértünk a közös zenéléssel összerakott módszerre. A gitárriffek nagy részét Bártfai Zsolt hozza, de mindenkinek vannak ötletei, gondolatai, és ezekből gyúrjuk össze a dalokat. Lényegében az első dalok szövegei személyes témákon alapultak, de mivel olyan életszituációkról szólnak, melyeken akár több ember is átesett már, ezért sokan bele tudják képzelni magukat ezekbe a dalokba.

Olyan dolgokról is akartunk írni, melyeknek a mondanivalója mindenkit meg tud érinteni. Legyen szó az önképzavarról, ahogy a közösségi médiafelületek diktálják, hogy mi a helyes, mi a szép, mi a jó. (The Followers) Vagy egy világszintű problémáról beszélni, mint a Föld bolygó szennyezése. A rengeteg túltermelés és az, hogy kényelmi életet éljünk, elfeledtette velünk, mennyire tönkretettük ezt a bolygót és hogy értékelnünk és ápolnunk kéne inkább (Nobody Talks). A lényeg, hogy olyan dolgokról szeretnénk írni, melyek hatnak az emberekre.

KÖVETKEZŐ KONCERTEK

JANUÁR 11. - BUDAPEST - DÜRER KERT

FEBRUÁR 9. - SZEGED - JATE KLUB

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5514528410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása