Rozsdagyár

OVERCAST - Klippremier: Akaratlan

2019. április 14. - Kovenant

overcast.jpg

Az idén pont húszéves és azóta számos tagcserén és átalakuláson átesett budapesti Overcast új klipet mutatott be Akaratlan címmel a 2017 végén megjelent EP-ről.

A zenekar életét közvetve és közvetlenül érintő mindennapos küzdelmek fényében az eredetileg a bezártság reménytelenségéről íródott Akaratlan című dalunk teljesen új értelmet kapott, mivel ijesztően sok közös pontot fedeztünk fel egy mára már korántsem fiktív élethelyzettel. A forgatás külsős stáb bevonása nélkül, teljesen ad-hoc jelleggel kezdődött. A dal adta magát, a különös megvilágítás és a koncepció pedig menet közben alakult ki. A végeredményt látva nagyon úgy tűnik, hogy a dal mellett egy kapcsolódó vizuális megerősítés is kikívánkozott belőlünk.
A közelmúlt eseményei magukkal hozták a képi világ kialakítását. Egyszerű eszközökkel dolgoztunk a saját próbatermünkben és ez a bunkerlégkör meglepően jól passzolt a nyomasztóan vészjósló hangulathoz, még, ha a végeredményben a helyszín nem is lett felismerhető. Az Akaratlan egyben a legutóbbi, 2017 év végén megjelent kislemezünk (A.K.A.R.A.T.L.A.N.) címadó tétele és talán egy új irányt is előrevetít, bár ez a mi esetünkben - szokás szerint - totálisan kiszámíthatatlan. 
Bár a zenekar gyakorlatilag 20 éve aktív szereplője a hazai underground életnek, nem a múltból táplálkozunk, kizárólag a jelen és a jövő ami számít.

Az Overcast jelenlegi felállása:

Kispál Gábor - alapító gitáros (1999-)

Novák "Árposz" Árpád - alapító énekes / dalszövegíró (1999-)

Nikosz Tasos V. - dobos (2016-)

Bakó Ádám - basszusgitár (2012-)

Fotó: Korinna

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5414763296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása