Rozsdagyár

CADAVERES - Klippremier: Impersonal Agency

2021. április 09. - Kovenant

cadaveres_band_2021_2.jpg

“Ars Moriendi” címmel megjelent a Cadaveres hatodik albuma (a lemezkritikánk ITT olvasható). A mutatós borítót egy görög művész, Dystopia Arts és Jacsó Balázs alkották meg a zenekar elképzelései alapján. Ezzel egy időben megjelent a Savages után a korong második klipes dala, az Impersonal Agency is.

Pápai Zsolt énekes:

Az Impersonal Agency témája röviden: a világ vezető nagyvállalatainak szerepe és hatása a posztmodern korban és hétköznapjainkban. A technológiai fejlődés, ami arra volt hivatott, hogy megkönnyítse az életünket, csak még jobban felgyorsította a mindennapjainkat. Néha nem árt egy kicsit egyedül lenni és megpihenni, de ezt a multicégek nem igazán akarják. Figyelnek és elemzik szokásainkat, a zsebünkben lévő telefonunkból, a pénztárcánkban található bankkártyánk által, sőt, már a közlekedési útvonalunk is egy újabb adat egy szokási séma kialakításához, amit úgy hívnak, mi. Megfoghatatlan, jogi úton elérhetetlen, személytelen ügynökségek befolyásolják minden létező mocskos eszközzel a fogyasztói viselkedésünket, vagy azt, hogy kire adjuk majd a szavazatunkat.

Sajnos úgy tűnik, ez ellen tehetetlenek vagyunk. A tavaly nyár végi néhány koncert jólesően feltöltött minket is, hogy aztán az őszi leállások a stúdiók irányába tereljék a zenekart, ahol elkezdődtek a lemez felvételei. Zsolti a Bresaola Stúdióban Nóniusz Gáborral dolgozott az énektémákon, Kálminál az ASSperger's stúdióban rögzítettünk gitárokat, a legvégén pedig Gyulán a No Silence stúdióban Vince felütötte az összes dobot a lemezre. A keverés is ugyanitt történt Simon Istvánnal, aki összerakta a puzzle darabkákat és egybeolvasztotta őket, vaskos hangzást kovácsolva.

Körmi:

Az Impersonal Agency egy pörgős, kicsit Machine Head-hatásokat mutató szám, a lemez egyik legjobb refrénjével. Bólogatós és fejrázós, sodró és lendületes, szerkezetileg is kerek egésznek érzem, egy ránk kifejezetten jellemző, hömpölygős lezárással.

A klipben Zsolti időutazóként tűnik fel, ő személyesíti meg az ügynököt, akiről szó van. Elég jó lenyomata a lemezünknek, a hozzá készült videó pedig annyiban rokonítható a Savages klipjével, hogy ott is volt egy árnyaltabb értelmezési lehetőség, tehát nem csak arról szólt a történt, hogy anarchiajeles zászlót lengetünk.

A sztori most nagy vonalakban és eléggé bújtatott formában az, hogyan fordul át végső soron az ipari forradalom, a tömeggyártás és a fejlődés, amíg végül az ember már hiába lázad fel a gépek ellen. Ezeken kívül szeretnénk még két-három klipet forgatni majd a lemezhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1216496066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása