Rozsdagyár

NIGHTWISH - Megjelennek a virtuális koncertek

2021. augusztus 14. - Jurancsik Eszter

193495008_329775698510387_122224397759000007_n0.jpg

"An Evening With Nightwish In A Virtual World" elnevezés alatt, május 28-án és 29-én két stream-koncertet is adott a finn-holland-angol tagokból álló Nightwish, amely minden tekintetben rekordokat döntött - a két bulit a világ 108 országából nézték a rajongók, csaknem 150 ezren.

A két show éppúgy felvonultatott szerzeményeket a tavaly megjelent "Human :II: Nature" című albumról (kritikánk ITT olvasható), mint a régebbi lemezekről, ennek kapcsán Tuomas Holopainen, a zenekar alapítója így nyilatkozott:

Nem vagyok híve annak, hogy egy albumot elejétől a végéig játsszunk. Ebből hiányozna a kellő drámaiság.

Az első koncerten derült fény az új basszusgitáros személyére is, aki nem más, mint a Wintersunból is ismert Juha Koskinen - ő váltotta a januárban kilépett Marko Hietalát, és a jövőre esedékes turnén is ő segíti ki a csapatot. Mint ismeretes, Marko a zeneipar kapzsisága és krónikus depressziója miatt hagyta el a zenekart, a próbák alatt viszont Floor Jansen énekesnőnek is nem várt eseményekkel kellett szembenéznie - áprilisban ugyanis epehólyag-műtétet kellett rajta végrehajtani.

Tuomas most felfedte: a két különleges koncert DVD/Blu-ray formátumban is megjelenik, így megnézhetik azok is, akik nem látták az együttest májusban, ám pontos dátumról még egyelőre nincs információ.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2816659450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása