Rozsdagyár

OBITUARY - Elkészült az új album, de még várni kell rá

2022. február 20. - Kovenant

obituary_2.jpg

Donald Tardy, a floridai death metal legenda, az Obituary dobosa a finn Chaoszine magazinnak megerősítette, hogy elkészült a friss stúdióalbumuk, de a rajongóknak bizony még várniuk kell a megjelenésre, ráadásul bizonytalan ideig (előző lemezük kritikája ITT olvasható).

Istencsászár anyag lett. Ez bizony Obituary-cucc, száz százalékban, csupa cuppogós, zsíros death metal, de Jen Andrews gitáros hatásaival. Most ő is írt néhány dalt velem együtt és behozott a nótákba amolyan igazi régisulis thrash dolgokat is. Szóval az egész lemez friss, gyilkos, izgalmas. Van néhány tétel, mely iszonyat súlyos, nagyon büszke vagyok rájuk. Alig várom, hogy az emberek meghallgassák. És a produkciós munka! A saját stúdiónkban vettük fel a korongot, majd megküldtük Joe Cincotta-nak, a haveromnak, aki az utolsó négy anyagunkat is csinálta. Elképesztő munkát végzett: az album hangzása zseniális. Alig várom, hogy a rajongóinkhoz is eljusson. Jelenleg a borítón dolgozunk. És alig várjuk a céldátumot, hogy kihozhassuk a lemezt. 

Amíg Európában véget nem ér a járvány, amíg újra nem mehetünk vissza Európába, addig nem jelentetjük meg a lemezt. Mert manapság már csak egyetlen dologra jók az albumok, akár egyetértenek ezzel a zenészek vagy a rajongók, akár nem, az az, hogy emiatt az emberek beszélni kezdenek a bandáról, így amikor turnéra megyünk, meg tudunk élni belőle. Mert senki - és úgy értem, hogy valóban senki, nulla százalék - sem megy be a boltba vagy a bevásárlóközpontba és veszi meg fizikai formában az albumot, mondjuk a 18 évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva. Tehát a legjobb alkalom az lesz, amikor Európa és Amerika is kinyit, kihozhatjuk a korongot, elmehetünk Európába és szétturnézzuk a seggünket és reménykedünk abban, hogy az emberek elmennek és megveszik a cuccot. Mert hiába hallgatja majd mindenki, mert mindenki a Spotify-on meg az összes többi streaming-platformon hallgatja, és ez bizony a magamfajta zenészeknek szívás, mert ezek a platformok semmit sem fizetnek nekünk. 

Sajnos az a helyzet, hogy már négy éve nem voltunk Európában: szóval megvárjuk, amíg mindannyian az egész világon rendesen megünnepelhetjük az új lemezt, világ körüli turnéra mehetünk és megfelelően promótálhatjuk. Szóval srácok, legyetek egy kis türelemmel! Megvárjuk, amíg Európa ismét kinyit. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8917681410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása