Rozsdagyár

VIHAR UTÁN - Klippremier: For Even The Great Oak Bows

2024. február 17. - Kovenant

vihar_utan_2024_1.jpg

A budapesti post-rock banda, a Vihar után újabb mérföldkőhöz érkezett: február 13-án megjelent második daluk a közelgő nagylemezről. A For Even The Great Oak Bows című dal a legelső megjelent anyaguk instrumentális átdolgozása, így egy különleges pillanatot rögzít a zenekar pályafutásában, mintegy fejet hatjva a kezdetek előtt. Az átgondoltabb, letisztultabb hangzással újabb bepillantást enged a hamarosan megjelenő nagylemezbe.

Ahogy már korábban beszéltünk róla, az albumot teljes egészében instrumentális anyagként képzeltük el egy adott koncepció mentén, amibe a korábban a "Természetesen" EP-n helyet kapó A Tölgy is meghajol mind tartalmilag, mind hangzásában remekül passzol, így adta magát hogy helyet kapjon a nagylemezen. Ahhoz, hogy mind hangzásában, mind koncepciójában illeszkedjen a többi dal közé, igyekeztünk úgy áthangszerelni, hogy ne veszítse el az eredeti énekes verzió motívumait és hangulatát, de a dal eredeti megjelenése óta született ötleteinket és elképzeléseinket is bele tudjuk szőni. Úgy gondolom, hogy ezzel nem vettünk el a dalból, sőt, ha lehet még jobban ki is teljesedett a klip mondanivalója... nagyobb a tér a néző előtt az értelmezésekre. /Galacsik Zoltán – gitáros/

Ez volt az első klip, melyet forgattunk, ebbe a projektbe Drexler Máté és Sojnóczki Annamária mellé beszállt egy igazi veterán, Drexler Szilárd, akit olyan munkáiról ismerhetnek a dokumentumfilmeket kedvelők, mint a Szerencse lent vagy A magyarság totemállatai nyomában. Nagyon hálásak vagyunk neki, hogy összefogta a csapatot és kihozta a maximumot az elképzeléseinkből. A kisfilmben Hege Veronikát és Kántor Zoltánt láthatjátok, akik ugyancsak komoly munkát tettek bele, a művészetük iránti alázat lenyűgöző volt... és már ők is nagyon fáztak, úgy néz ki, ez egy visszatérő motívum a klipjeinkben! /Leindler Milán – dobos/

Azok számára is nagyszerű hírek érkeztek, akik szeretnék élőben is látni a produkciót, ugyanis ígéretükhöz hűen immár ismert a lemezbemutató koncert időpontja: március 28-án láthatjátok a zenekart a Dürer Kertben a BUZZ és az Innerverse társaságában.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2918327797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása